„Mint a svájci óra”

Hat meccs, öt győzelem, egy döntetlen – ez az ÉRD női kézilabdacsapatának szezonbeli mérlege, hiszen a bajnokságban öt meccs után négy győzelemmel (közte az FTC elleni sikerrel) és egy döntetlennel, illetve az EHF-Kupában az Issy Paris elleni hazai diadallal kezdték a 2016/2017-es évadot.

Hasonló tartalmaink:

Már a remek felkészülési időszak alatt is voltak arra utaló jelek, hogy az ÉRD nagyot lépett előre, azzal, hogy a csapat kerete egyben maradt (illetve a balszélre érkezett a brazil Larissa Araújo), de például a Fradi elleni győzelem nagy erőt adott Szabó Edináéknak, akik már nem csak az elmúlt évek eredményei után váltak élcsapattá, hanem azzal a sikerrel átlépték saját árnyékukat és a kiegyensúlyozott teljesítményüknek köszönhetően lépésről-lépésre haladnak a nemzetközi elit felé.

„Minden felkészülés más, ugye nálunk nem volt sok változás, de a játékosok változnak, fejlődnek, elérnek egy szintet, amiből már tovább kell lépni. Én és a kollégáim is annak vagyunk a hívei, hogy amikor sikeres felkészülés volt, azt is mindig megváltoztatjuk és valami újat hozunk. Ez most egy különleges időszak volt, hiszen végig együtt tudtunk dolgozni.” – fogalmazott Szabó Edina, aki Klivinyi Kingával az Érd FM 101.3 Aréna című sportmagazinjának volt a vendége.

„Ha sokat és jól dolgozunk, az egyszer biztosan meghozza gyümölcsét. Amióta én itt vagyok, szerintem ez volt az eddigi legjobb szezonkezdés.” – summázta az eddigi mérkőzéseket Klivinyi Kinga.

„Mindig lépésről-lépésre haladjunk, szeretnék most ezüstérmet szerezni, de mindig úgy haladunk, hogy a következő meccsre koncentrálunk.” – tette hozzá a balátlövő, aki kitért az Issy Paris elleni EHF-Kupa párharcra is. „Itthon az volt a gond, hogy sok gólt kaptunk, de arra készültünk, hogy mindenképp kevés gólt kapjunk hazai pályán, viszont ha a hibákat ki tudjuk javítani, akkor kint is meg lehet verni ezt a Párizst, mert nekünk nagyon jó csapatunk van, nekik is, de még nem álltak úgy össze, hiszen egy új csapatot építenek, mi viszont már összeszokottabbak vagyunk és a nehézségekre jobban tudunk reagálni.” – mondta az érdi mérkőzésen nyolc gólig jutó Klivinyi.

„Ez a csapat és a női kézilabda, illetve az Issy is a világ topnívója. Itt olyan élsportolók, fanatikusok dolgoznak, akik fizikailag, fejben, intelligenciában nagyon magas színvonalat képviselnek, hiszen ahhoz, hogy ezen a sebességen ilyen intenzitás mellett ilyen teljesítményt tudjanak produkálni, ahhoz úgy kell együtt dolgozniuk, mint egy svájci óraszerkezet.” – jegyezte meg Szabó Edina, hozzátéve: „Amit a lányok csinálnak, az elhivatottságot, „őrületet”, nagyon nagy odaadást és áldozatokat feltételez.”

Ezzel az elánnal és a 30–26-os előnnyel utazik a csapat Párizsba, az Issy elleni EHF-Kupa mérkőzésre, amelyet vasárnap 17 órától tartanak.

Szabó Edina, amikor megérkezett és amikor elmentek az Érd FM 101.3 stúdiójából kétszer is megjegyezte, hogy ne izguljunk a meccs miatt. Reméljük, ők nem fognak és továbbjutnak a selejtező harmadik körébe, melynek sorsolását egyébként jövő kedden tartják.

A teljes interjút meghallgathatják az Érd FM 101.3 Aréna című sportműsorában szombaton délután 4 és 6 között, vagy vasárnap reggel 6 és 8 között.

Az ÉRD kézilabdázói egyébként a felnőttek mérkőzése mellett október 22-én, szombaton a junior és ifjúsági csapatokkal egy saját, hazai szervezésű felkészülési tornán vesznek részt. A részleteket ide kattintva olvashatja el.

Címkék