Nagymacskák nyomán a Földrajzi Múzeumban

A Magyar Földrajzi Múzeum Világjáró esték előadássorozatának legutóbbi alkalmán Gőgös Norbert, a Teleki Sámuel Felfedező Klub utazásszervezője tartott előadást a kalahári oroszlánokról és a bengáli tigrisekről.

Hasonló tartalmaink:

A Teleki Sámuel Felfedező Klub létrehozásának ötletét az adta, hogy hazánkban is egyre nagyobb az érdeklődés az olyan utazások iránt, amikor a turista nem egy luxusszállodában vagy éppen a tengerparton sütkérezve kívánja eltölteni a szabadidejét, hanem ennél különlegesebb vagy mozgalmasabb élményre vágyik. A klub utazásai részt vevők a helyszínt jól ismerő kísérők segítségével olyan természeti és kulturális látványosságokat ismerhetnek meg, illetve olyan helyekre juthatnak el, ahova egy hétköznapi utazási irodán keresztül nem mindig nyílna lehetőség.

Íme egy jó példa arra, hogy mire számíthatnak azok, akik belevágnak egy ilyen kalandba. Az eredetileg történelem-földrajz szakos tanár Gőgös Norbert már jó ideje szintén a klub utazásszervezőjeként dolgozik, így általában van miből merítenie, ha felkérik, hogy tartson előadást egy-egy korábbi útról.

Ezúttal egy dél-afrikai és egy indiai utazás élményeiről számolt be az érdeklődőknek, amely utazások fő célja a nagymacskák életének megfigyelése volt. Afrika és India mellett népszerű úti cél Közép- és Belső-Ázsia is, de a klub következő útja mégis egy negyedik irányba, Alaszkába vezet, ahol ismét kiemelt figyelmet szentelnek majd az élővilágnak. Gőgös Norbert elárulta, hogy egészen konkrétan azt remélik, hogy összefutnak egy jegesmedve mellett a legnagyobb testű szárazföldi ragadozó emlősnek számító Kodiak-medvével.

Címkék