Újabb győzelem

Megszerezte tizenegyedik győzelmét az NB III Nyugati csoportjában az Érdi VSE, amely a 12. fordulóban hazai pályán győzte le 2–0-ra a Hévíz SK-t.

Hasonló tartalmaink:

Sejteni lehetett, hogy a mostani csapat más lesz, mint eddig volt érdi oldalon, hiszen legutóbb, a Veszprém otthonában Kónya Benjámin begyűjtötte idei ötödik sárga lapját, így ezúttal büntetését töltötte, de ami még nagyobb baj, hogy a középpályán rendszerint mellette játszó Csizmadia Zoltán sem épült fel. A középpályás még a Tatabánya elleni mérkőzés végén egy ütközésnél törte el jobb kezét. Sőt, a jobbhátvéd ezúttal nem Honti Attila, hanem Ország Péter volt, így egy eddig nem látott kezdővel vágott neki a Hévíz elleni mérkőzésnek a csapat.

A meccs elején agresszívan letámadtak a vendégek, és ez a játékstílus mindenkit – még őket is – meglepett. Az első öt percben kétszer is szöglethez jutottak, de ezek nem jelentettek komoly veszélyt az érdi kapura. Aztán a hazaiak is szögletet lőhettek, Pallagi Botond beadásába senki nem ért bele, így lett veszélyes, de a hosszú kapufától centikkel csúszott le. A tízedik percben Balázsovics Máté lépett ki remek ütemben, majd Melczer Vilmos elé tálalt, aki húszról nem sokkal lőtt fölé. Aztán Tárkányi Gergő saját térfelén megszerzett labdájával robogott az ellenfél kapujára és ugyan mindkét szélen várták a társak a labdát, ő mégis a lövést választotta, de ez egy méterrel suhant el a bal kapufa mellett. A félidő felénél előbb egy érdi szabadrúgást szerzett meg a Hévíz a hazai térfélen, de a vendégek kifejezetten rosszul játszották meg a helyzetet és érdi kontra lett belőle, viszont Balázsovics nem tudta átemelni Szekeres Péter kapust.

Az első félidő hátralévő részében a mezőnymunka volt a jellemző, sem az érdiek, sem a hévíziek nem jutottak el helyzetig, de hiába nem volt sok akciója, kapura lövése a vendégeknek, úgy tűnt, hogy jól felkészültek a listavezetőből és masszívan tartották magukat.

A második félidő pocsékul indult vendég szemszögből. Egy indítással meglépett Balázsovics, aki továbbfejelte a labdát, de időközben Czibor Zoltán elkaszálta a hazai támadót, mivel mindezt utolsó emberként tette, járt a piros lap és a kiállítás. Ez pedig meg is határozta a második félidő játékát. Ugyan nem mértük, de ha saccolnunk kéne, akkor olyan 75-25 százalékra tippelnénk a következő negyed óra labdabirtoklási arányát az Érd javára. Viszont helyzet nem adódott sok, előbb Korozmán Norbert jobbról, majd Kelemen Patrik egy szöglet utáni kipattanót balról lőtte fölé. Az érdi mezőnyfölény meghozta gyümölcsét a 66. percben, amikor Balázsovicsot a baloldali szögletzászlónál buktatták. A szabadrúgást Melczer adta be és erre tökéletesen érkezett Csiszár Zoltán, aki a kapu jobb felső sarkába fejelt (1–0).

Aztán sokáig helyzetek nélkül zajlott a meccs, az Érd uralta a találkozót, előnye pedig nem forgott veszélyben. Sőt, előbb a 83. percben az időközben csereként beálló Honti Attila fejelt mellé, majd a másik csere, Gyurácz Bálint lépett ki és hiába rántották le a tizenhatoson belül, nem kapott tizenegyest. Aztán mégis csak lett egy büntető, de ez már a hosszabbításban történt, amikor Melczer ellen szabálytalankodtak. A sértett állt a büntetőhöz és magabiztosan, a kapu jobb oldalába passzolt (2–0). Ezzel a góllal az Érdi VSE megszerezte tizenegyedik győzelmét a 12. fordulóban és miután az üldözők közül a Kaposvár 6–0-ra verte a Videoton II-t, az ETO FC Győr pedig 7–0-ra a Diósdot, így Limperger Zsolték előnye öt pont a második somogyiakkal szemben.

Az Érdi VSE legközelebb szerdán, 13.30-kor lép pályára, amikor a Magyar Kupa hetedik körében hazai pályán a másodosztályú Budaörsöt fogadja az Ercsi úti sporttelepen.

 

NB III, Nyugati csoport, 12. forduló
Érdi VSE
Hévíz SK 20 (00)
Érd, 250
néző. Vezette: Györki (Kurinka, Gordos)
Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Pallagi, Korozmán N. (Pintér N., 65.), Melczer – Balázsovics (Honti, 81.), Tárkányi (Gyurácz B., 74.), Kelemen P.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Hévíz SK: Szekeres P. – Horváth Balázs, Major, Czibor, Rácz I. – Horváth Péter (Keresztes, 49.), Szi, Polareczki, Horváth Márió – Fujsz (Tóth Benjámin, 77.), Kovács György (Nedelkó, 62.).
Vezetőedző: Csáki László
Gólszerzők: Csiszár (66.), Melczer (91. – tizenegyesből)
Kiállítva: Czibor (46.)

 

MESTERMÉRLEG:
Limperger Zsolt:
– Kézben tartottuk a mérkőzést. Az elején voltak a figyelmetlenségeink miatt pontrúgásból az ellenfélnek lehetőségei, aztán utána végig mi irányítottunk. A második félidőre rányomta bélyegét, hogy volt egy kiállítás a Hévíznél, az volt a kérdés, hogy mikor rúgjuk a gólt. Egy nullnál pedig már teljesen megnyugodtam, mert az ellenfélben nem volt benne a gól.
Csáki László: – Az első félidő játékképe alapján nem volt semmi problémánk, ami volt, azt úgy gondoltuk, hogy a szünetben helyretettük, de a kiállítás megpecsételte a játék végkimenetelét, innentől kezdve egyértelmű volt. Gratulálok az ellenfélnek.

Címkék