Lenullázva

Felemásan alakultak a térség labdarúgó csapatainak hétvégi mérkőzései, a másodosztályú Budaörs, a harmadosztályú Diósd és a Pest megyei első osztályban szereplő Százhalombattai LK is kikapott, csak az Érdi VSE és a Törökbálinti TC tudott nyerni. Ezekben a meccsekben közös, hogy a vesztes csapatok nem lőttek gólt (vagy másképp: a győztes gárdák nem kaptak).

Hasonló tartalmaink:

Hatpontos meccset bukott a Budaörs. A Merkantil Bank Liga NB II 14. fordulójában igazi rangadó várt a Budaörsre, hiszen a közvetlen rivális, a forduló előtt a tabellán egy hellyel Miskei Attila csapata mögött helyezkedő Ceglédi VSE volt az ellenfél Albertirsán, a Cegléd ideiglenes otthonában. A „hazaiak” kezdtek jobban, hiszen több ígéretes beadásuk is volt és a vezetést a 13. percben egy korábbi budaörsi, Szabó Viktor szerezte meg. A folytatásban a 62. percben egy szöglet után Makrai László vette be egy Ordasi Gergő kapuját, majd a 80. percben Nánási Balázs pecsételte meg a Budaörs sorsát, szintén szöglet után.

A Budaörs vereségével visszaesett a tabella 18. helyére, legutóbbi hat mérkőzéséből csak egyet nyert meg, azt viszont az akkor még listavezető Nyíregyháza Spartacus ellen, de a többi meccsen tizennégy gólt kapott.

Hétközben Miskei Attiláék a Magyar Kupában szerdán, 13.30-tól az Érdi VSE otthonában lépnek pályára a legjobb 32 közé jutásért.

Merkantil Bank Liga NB II, 14. forduló
Ceglédi VSE–Budaörs 3–0 (1–0)
Gólszerzők: Szabó Viktor (13.), Makrai (62.), Nánási (80.)

Az NB III Nyugati csoportját továbbra is ötpontos előnnyel vezeti az Érdi VSE, amely a 12. fordulóban hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Hévíz SK-t. Limperger Zsolt együttese gól nélküli első félidő után emberelőnyben győzte le zalai ellenfelét. A részletekről ide kattintva  olvashat!

Nagy pofonba szaladt bele a Diósd. Ugyan a múlt heti, Gyirmót FC Győr II elleni győzelemmel megszakította nem épp fényes szériáját a Diósd, de a 12. fordulóban nagy vereséget szenvedett, miután az ETO FC Győr vendégeként 7–0-ra kapott ki Nahóczky Attila csapata. A hazaiak hivatalos oldala szerint nem kezdett jól a Győr, de a vezetés megszerzése után összeállt a támadójátéka. Az eto.hu megjegyzi: „A hétgólos különbség nem túlzó, volt ekkora különbség a két klub között.”

NB III, Nyugati csoport, 12. forduló
Érdi VSE–Hévíz SK 2–0 (0–0)
Gsz.: Csiszár (66.), Melczer (92. – tizenegyesből)

ETO FC Győr–Diósd 7–0 (3–0)
Gsz.: Schmidtka (13. – öngól), Nagy Ádám (22.), Magasföldi (34.), Kabát (55., 78.), Zamostny (65.), Rácz F. (81.)

Tovább tart a vesszőfutás. Szeptember 4. óta nem nyert meccset a Pest megyei első osztályban szereplő Százhalombattai LK, amely az azóta eltelt hét meccsén két pontot szerzett. Az SZLK a 11. fordulóban hazai pályán lépett pályára az éllovas Vecsési FC ellen. A vendégek már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát, amikor a huszadik percben Novák Alexisz, a negyvenedikben pedig Salem Reydan is bevette a hazai kaput. Gálvölgyi István legénysége vereségével visszacsúszott a tizenhat csapatos bajnokság tizennegyedik helyére.

Pest megyei I. osztály, 11. forduló
Százhalombattai LK–Vecsési FC 0–2 (0–2)
Gsz.: Novák A. (20.), Reydan (40.)

Nem tudjuk, hogy hányadszor, de sokadszor írjuk le, hogy tovább menetel a Törökbálinti TC. A Pest megyei másodosztály déli csoportjában a hibátlan mérleggel álló TTC a Ráckeve VAFC együttesét is két vállra fektette, miután Lipők András csapata 3–0-s félidő után 4–0-ra nyert. A tizenegy meccs után tizenegy győzelemmel álló TTC csatára, Vattamány Dávid szezonbeli tizenötödik gólját szerezte, amellyel a góllövőlista élén áll, csak a nyolcadik fordulóban, az Alsónémedi SE elleni 1–0-ra megnyert találkozón nem talált az ellenfél kapujába.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 11. forduló
Törökbálinti TC–Ráckeve VAFC 4–0 (3–0)
Gsz.: Vattamány (11.), Kemecsei (19. – öngól), Fehér (40.), Fekete (86.)
Kiállítva: Linder (Ráckeve – a 21. percben)

A Pest megyei harmadosztályban nem rendeztek fordulót a hétvégén, így sem az Érdi VSE II, sem a Diósdi TC, sem a Tárnok KSK, sem a Sóskúti SKE és sem a Dunafüred-Százhalombatta nem lépett pályára.

Címkék