Előzetesben az idősekre támadó rablók

Az érdi nyomozóknak a közelmúltban sikerült felderíteniük egy meglehetősen kegyetlen, háromtagú társaságot, akik elsősorban idős nőket szemeltek ki. A három elkövető előzetesben várja büntetését.

Hasonló tartalmaink:

Egy hónapig nyomoztak a rendőrök az időseket megtámadó rablók után. Egyiküket szeptemberben fogták el és vették őrizetbe. Azzal gyanúsítják, hogy még július végén egy másik elkövetővel együtt rabolt ki egy idős asszonyt Tárnokon.

A 19 éves fiatal férfi és bűntársa július 29-én az érdi buszpályaudvaron szemelte ki későbbi áldozatát. Az asszony után ők is felszálltak a Tárnokra induló autóbuszra, majd odaérkezve, gyalog is követték a hazafelé igyekvő nőt. A háza elé érve rátámadtak, a sértett próbált védekezni, így dulakodni kezdtek vele. Az asszony könnyebb sérülésekkel megúszta a támadást.

Az érdi nyomozók felderítették és elfogták az egyik gyanúsítottat, akinek a társáról kiderült, hogy egy másik férfival is követett el rablást. Akkor egy érdi házba rontottak be éjszaka, ahol egy idős nő tartózkodott otthon. Bár a rablók álarc mögé bújtak, a néninek sikerült dulakodás közben lerántani egyikükről a símaszkot. Kiderült, hogy az elkövető húsvétkor már járt nála. Mivel az asszony azt is meg tudta mondani, hol lakik a támadója, a rendőrök alig néhány óra múlva elfogták. Végül két rablótársa is hamar rendőrkézre került, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte mindhármukat – tudtuk meg Tolnai Ildikó rendőr alezredestől, az Érdi Rendőrkapitányság vezető-helyettesétől, aki friss elfogásokról is beszámolt lapunknak.

Október 17-én későn este, a Budai úton egy fiatal férfi megtámadott egy idősebb személyt és bántalmazását követően elvette tőle értékeit, iratait és 17 ezer forintját. A bűncselekmény áldozata súlyosan megsérült, őt kórházba szállították, az elkövetőt pedig rövid időn belül elfogta a rendőrség. A nyomozók a rablás bizonyítékait is megszerezték, így a fiatalkorú tettest gyanúsítottként hallgatták ki.

A hónap elején sikerült a törökbálinti szeméremsértő férfit is elfogni, aki a vasútállomáson követte el a bűncselekményt. A nyomozók a szemtanúk személyleírása alapján, rekordidőn belül előállították a 34 éves férfit. Ügye gyorsított eljárással kerül bíróság elé, s tekintettel arra, hogy tette fiatalkorúakat is sértett, akár három évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat – tájékoztatta lapunkat Tolnai Ildikó.

(Érdi Újság)

Címkék