Erre figyeljünk, hogy ne raboljanak ki minket a temetőben!

Keveseknek jut eszébe, hogy mindenszentekkor és halottak napján, a szeretteinkre való emlékezés közben bűncselekmény áldozatai is lehetünk, éppen a temetők környékén. A rendőrség különböző tanácsokkal szolgál, amelyekkel elkerülhetjük a kellemetlen élményeket – olvasható a police.hu-n.

Hasonló tartalmaink:

1. Ne maradjuk a temetőben sötétedés után. Különösen az időskorú emberek veszélyeztetettek!

2. Nagyobb értéket, ékszert, sok készpénzt, bankkártyát lehetőleg ne tartsunk magunknál!

3. A táskánkat rövid időre se hagyjuk a sírnál őrizetlenül! Sajnos gyakran előfordul, hogy amíg a hozzátartozók elmennek vízért, vagy elviszik az elszáradt virágokat a gyűjtőkonténerbe, addig a sírnál hagyott táskájukat ellopják.

4. A mécseseket, virágokat, koszorúkat ne rakjuk ki napokkal korábban, mivel vannak olyanok, akik sajnos azokat is ellopják!

5. Kerékpárunkat soha ne hagyjuk lezáratlanul a temetők előtt!

6. A temetők környékén, illetve a parkolójában álló gépjárműben soha ne hagyjunk értéket látható helyen! Törekedjünk rá, hogy az autóban (különösen könnyen mozdítható) értékek ne maradjanak!

7. A magunknál hordott táskában csak a legszükségesebb irataink, dolgaink legyenek! Bankkártyánk PIN-kódját soha NE TARTSUK A BANKKÁRTYA MELLETT!

8. Gépjárművünkkel lehetőség szerint kivilágított, jól látható helyen parkoljunk!

9. Az autóbuszon közlekedők számítsanak arra, hogy zsebtolvajok vegyülnek az utazók közé. Ilyenkor különösen figyeljünk az értékeinkre, és csak a legfontosabb irataink legyenek nálunk!

Címkék