Öten mehetnek az Eb-re

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hivatalos oldalán  tette közzé a decemberi, svédországi Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak bő kereteit. Az ÉRD csapatából öten vehetnek részt a kontinensviadalon.

Hasonló tartalmaink:

Az Európai Kézilabda Szövetség által nyilvánosságra hozott listán minden nemzeti együttes 28-28 főt nevezhetett az Európa-bajnokságra, és ez a szám a későbbiekben szűkülni fog. Az Eb-mérkőzésekre egy csapat tizenhat játékost nevezhet és a torna során további három cserére van lehetőség, de a későbbiekben bekerülő játékosoknak is rajta kell lenniük a bő keret listáján.

A magyar válogatottban nem volt nagy meglepetés, ÉRD-ről Kim Rasmussen szövetségi kapitány a kapus, Janurik Kingát, a beálló, Kisfaludy Anettet és a balátlövő, Klivinyi Kingát hívta be.

A szerb nemzeti csapatba természetesen behívót kapott a válogatott csapatkapitánya, az érdi jobbszélső, Katarina Krpezs-Slezák, míg a spanyoloknál a balátlövő poszton számítanak Mireya Gonzálezre.

A svédországi Európa-bajnokság december 4-én kezdődik, a magyarok a C-csoportban szerepelnek Dániával, Montenegróval és Csehországgal, míg Katarina Krpezs-Slezák összekerült Mireya Gonzálezzel, miután a szerbek és a spanyolok az A-jelű négyesben kaptak helyet a házigazda svédekkel, illetve a szlovénokkal.

A spanyol keretben Mireya González öt (!) posztriválist kapott: a francia Brestben játszó Marta Mangueval, a másik francia gárda, a Besancon jobbáltövőjével, anna Manauttal, a spanyol Bera Berát erősítő Ana Martínezzel, a Gran Canaria (B.M. Remudas I.G.C.) játékosával, Almudena Rodriguezzel és a Zuazo játékosával, Irene Espinozával kell megküzdenie helyéért.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT BŐ, 28 FŐS EB-KERETE
Kapusok: 
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK KINGA (ÉRD), Kiss Éva (Győri Audi ETO KC), Szikora Melinda (FTC)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győr), Dávid-Azari Fruzsina (Dunaújvárosi KKA), Faluvégi Dorottya (FTC), Lukács Viktória (FTC), Orbán Adrienn (Győr)
Jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC), Kovács Anna (DKKA), Planéta Szimonetta (Thüringer HC)
Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Kovacsics Anikó (FTC), Szucsánszki Zita (FTC)
Beállók: Dakos Noémi (MTK), Dombi Luca (Mosonmagyaróvári NKK), KISFALUDY ANETT (ÉRD), Mészáros Rea (FTC)
Balátlövők: KLIVINYI KINGA (ÉRD), Szekeres Klára (FTC), Tomori Zsuzsanna (Győr), Triscsuk Krisztina (Siófok KC)
Balszélsők: Erdősi Ildikó (SKC), Hársfalvi Júlia (Győr), Kelemen Éva (DVSC), Korsós Dorina (Győr), Schatzl Nadine (FTC)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Bea
Kapusedző: Bakos István
Erőnléti edző/videoelemző: Kristian Kristensen

Címkék