172-en neveztek

November 2. és 5. között Érd, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnoka ad otthont a női ökölvívó országos bajnokságnak, melyen négy korosztályban (serdülő, junior, ifi és felnőtt) az előzetes nevezések szerint 172 bokszoló lép a kötelek közé két ringben.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Box Klub szervezésében rendezett női ökölvívó országos bajnokságra az előzetes nevezés alapján 172 sportoló érkezik az ország legkülönfélébb szegleteiből. Már korábban az Érdi Újságban bemutattuk a három érdi résztvevőt, Dobrádi Csillát, Csóka Klaudiát és Häfner Ildikót, akik közül Csilla a felnőtt 48 kilogrammban, Klaudia serdülő 70 kilóban, Ildikó pedig ifi 60 kilogrammban lesz érdekelt.

Az érdiek ígéretesen hangoltak, hiszen a hétvégi, Budapest Bajnokságon Dobrádi Csilla aranyérmes lett, míg annak ellenére, hogy Csóka Klaudia és Häfner Ildikó is 2:1-es pontozással kikapott, a mutatott teljesítményük bizakodásra ad okot az ob előtt.

„Természetesen egy bizonyos fokú izgalom már van bennünk mind a verseny lebonyolítása miatt, mind szervezői oldalról, mind eredményességi szempontból.” – fogalmazott Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője, akinek édesapja, a klubelnök, Dobrádi Csaba is sokat segített az országos bajnokság megszervezésében, de támogatóinak és az egyesületben sportoló ökölvívóknak is megköszönte a segítséget. „Ez a hölgyeknek a legnagyobb rendezvény egy adott évben, az előzetes nevezések szerint olyan 170-172 ökölvívó vesz részt.”

A Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában két ringet állítanak fel, a kisebben a serdülők és a juniorok, a nagyobban, az ifik és a felnőttek küzdelmeit tartják. A négynapos verseny első két napján (szerdán és csütörtökön) rendezik a selejtező mérkőzéseket, illetve a fiatalabbaknál a csütörtök az elődöntőről is szól, hiszen a serdülő és junior korosztályok fináléit pénteken tartják, míg az ifik és felnőttek csak pénteken elődöntőznek, szombaton döntőznek. A november 2. és 4. között rendezett játéknapokon a mérkőzések 15 órától, november 5-én 16 órától kezdődnek.

Dobrádi Zsolt kitért a csapatra is: „Egy országos bajnokságon hazai környezetben biztos különleges, egy kicsit nagyobb teher, de úgy látom, hogy nagyon jó kedélyűek a lányok. Egy bizonyos fokú izgalom nyilván van bennük, de szerintem ez normális is, hiszen ha nem izgulnának, olyan mintha nem is érdekelné őket kellően.” – jegyezte meg.

Arra a kérdésünkre, hogy az érdieken kívül mely korosztályos súlycsoportjaira, melyik versenyzőkre érdemes figyelni, Dobrádi Zsolt nem tudott konkrét választ adni, hiszen – mint fogalmazott –, számos olyan ökölvívó van, akik az elmúlt időszakok hazai és hazai rendezésű kontinentális versenyein kiválóan szerepeltek. „Szerencsére nagyon sokan vannak.” – jegyezte meg Dobrádi Zsolt, aki nem csak az ÉBK vezetőedzője, hanem a Magyar Olimpiai Bizottság utánpótlásért felelős ökölvívó referense, így nagy rálátása van a sportág hazai utánpótlás mezőnyére.

Az ÉBK legtöbb eseményén mindig van valaki sztárvendég, mint például Erdei Zsolt vagy Balzsay Károly, akik már többször megjelentek az Érdi Box Klub eseményein, de Dobrádi Zsolt szeretné, hogy ezúttal ne ők, hanem a ringbe lépő ökölvívók legyenek a középpontban.

A női ökölvívó országos bajnokságot november 2. és 5. között rendezik a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában.

1027_boksz

Címkék