1-1 meccs, egy tízes és jön a Haladás

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az M4 Sportreggeli című műsorában elkészítette a Magyar Kupa nyolcadik körének sorsolását. A másodosztályú Budaörsöt tizenegyesekkel kiejtő Érdi VSE az élvonalbeli Szombathelyi Haladást kapta ellenfélnek a nyolcadik körben.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi VSE már két kört ment a Magyar Kupa 2016/2017-es kiírásában. Limperger Zsolt együttese a hatodik körben a Pest megyei első osztályú Taksony SE-t búcsúztatta az idegenbeli 6–0-s sikerrel, majd a hetedik körben térségi derbit rendeztek, az Érdi VSE a Budaörssel elképesztően drámai fordulatokkal tarkított mérkőzésen tizenegyespárbajig jutott, amelyet 4–1-re megnyert és továbbment.

A nyolcadik körben Kertész Ferencéket az NB I-es Szombathelyi Haladással sorsolták össze, amely eddig kiváló szezont fut az élvonalban, hiszen Mészöly Géza együttese tizenhárom forduló után negyedik helyen áll a tabellán.

A nyolcadik forduló mérkőzéseit az előzetes kiírás szerint november 30-án, szerdán rendezik. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A pályaválasztói jog az alacsonyabb osztályú csapatokhoz került, és ebben a körben még nem kerülhettek össze első osztályú klubok. A Magyar Kupában a kilencedik fordulótól kezdve már találkozhatnak egymással az NB I-es csapatok, de itt már oda-visszavágós párharcban dől el a továbbjutás.

A nyolcadik kör a legjobb tizenhat közé jutásért zajlik. A Haladás a hatodik körben a Füzesgyarmati SK 2–0-s idegenbeli legyőzésével ment tovább, míg a hetedik fordulóban a másodosztályú Vác FC-t verte 3–0-ra szintén idegenben.

„Úgy voltam vele, hogy vagy kapjunk egy NB I-es csapatot, vagy egy kiscsapatot, ez a két véglet van. Most megkaptuk az egyik NB I-est. Nem minden nap játszunk élvonalbeli csapat ellen, remélem ez feldobja a csapatot és pozitív hatást vált ki. Megpróbálunk játszani egy kiegyensúlyozott meccset, aztán meglátjuk, mi lesz belőle.” – reagált a sorsolásra Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

A Magyar Kupa hétközi fordulója után a Magyar Labdarúgó Szövetség az Érdi VSE-t sárga lapok miatt tízezer forintra büntette, míg az érdiek által kiejtett Budaörstől a két kiállított játékos, Ódé Norbert és Ferkó Ádám egy-egy Magyar Kupa mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Labdarúgó Magyar Kupa, 8. forduló párosításai
Érdi VSE (NB III)–Szombathelyi Haladás (NB I)
Dorog (NB II)–MTK (NB I)
Puskás Akadémia (NB II)–FTC (NB I)
ETO FC Győr (NB III)–Vasas (NB I)
Kecskemét (megyei I.)–Gyirmót (NB I)
Budafoki MTE (megyei I.)–Videoton FC (NB I)
REAC (NB III)–Mezőkövesd (NB I)
Putnok (NB III)–DVTK (NB I)
Soroksár (NB II)–Bp. Honvéd (NB I)
Kozármisleny (NB II)–Újpest (NB I)
Baktalórántháza (megyei I.)–Szolnok (NB II)
Celldömölk (megyei I.)–Szentlőrinc (NB III)
Hatvan (NB III)–Csákvár (NB II)
Bicske (megyei I.)–Cegléd (NB II)
Kaposvár (NB III)–Sopron (NB II)
Balmazújváros (NB II)–ZTE (NB II)

Fotó: Balogh István

Címkék