Ötven százalék

A térség labdarúgócsapatai ötven százalékos teljesítményt nyújtottak, a kilenc csapat négy győzelmet, egy döntetlent és négy vereséget könyvelhetett el.

Hasonló tartalmaink:

Nem találták meg a jó utat. Azt követően, hogy múlt kedden közös megegyezéssel távozott a Merkantil Bank Liga NB II-ben szereplő Budaörs kispadjáról a vezetőedző, Miskei Attila, a gárda hét közben drámai fordulatokkal tarkított mérkőzésen esett ki az Érdi VSE ellen a Magyar Kupában. A megbízott vezetőedzőknek, Márkus Tibornak és Kovács Lászlónak még nem sikerült jó irányba terelni a klubot. A Budaörs a 15. fordulóban a listavezető Balmazújvárost látta vendégül Csákváron, ahol a hajdúságiak tovább húzták remek szériájukat és ha csak egy góllal is, de nyertek és a tabella élén hat pontra növelték előnyüket a második Kisvárdával szemben, amely a Nyíregyháza Spartacusszal játszott döntetlent.

Merkantil Bank Liga NB II, 15. forduló
Budaörs–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 0–1 (0–0)
Gólszerző: Kapacina (87.)

Az NB III Nyugati csoportjának 13. fordulójában a térség mindkét csapata győzelemnek örülhetett, hiszen Limperger Zsolt együttese hátrányból fordítva győzte le idegenben a Budapest Honvéd-MFA II-t, míg az elmúlt időszakban nem túl acélos teljesítményt nyújtó Diósd otthon tartotta a három pontot a sereghajtó Sárvár FC elleni 1–0-ra megnyert mérkőzéssel.

NB III, Nyugati csoport, 13. forduló
Diósd–Sárvár FC 1–0 (0–0)
Gsz.: Bánhidi (47.)

Budapest Honvéd-MFA II–Érdi VSE 1–3 (1–0)
Gsz.: Tömösvári (20.), ill. Bozsoki (53.), Csizmadia (80.), Melczer (93.)

A Pest megyei elsőosztályban tovább tart a Százhalombattai LK vesszőfutása. Gálvölgyi István csapata a 12. fordulóban az első kör óta veretlen Gödöllői SK otthonába látogatott, de az SZLK-nak nem termett babér, miután a hazaiak 6–1-re nyertek.

Pest megyei I. osztály, 12. forduló
Gödöllői SK–Százhalombattai LK 6–1 (3–1)
Gsz.: Nagy Tamás (5.), Koziorowski (13., 25., 87.), Pap Tamás (55.), Méhes (91.), ill. Móra (36.)

Megtört a széria. Nem várt könnyű meccs a Pest megyei másodosztályban eddig hibátlan Törökbálinti TC-re, hiszen a forduló előtt negyedik helyen tanyázó Örkény SE volt Lipők Andrásék vendége a déli csoport 12. körében. A sorozat meg is tört, miután a TTC nem tudta megfordítani a meccset, hanem csak 1–1-es döntetlenre mentette. De hiába szerzett pontot az éllovastól a vendég csapat, így is egy helyet visszaesett a tabellán.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 12. forduló
Törökbálinti TC–Örkény SE 1–1 (1–1)
Gsz.: Orbán M. (31.), Nagy Zsolt (25.)

A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában a térség négy csapata közül kettő nyert, kettő kikapott (az ötödik, a Tárnok KSK szabadnapos volt). A Diósd gólzáporos találkozón kapott ki 4–3-ra az FC Dabas harmadik csapatától, míg a Sóskút SKE honi környezetben bukott el 4–1-re a Szigetbecse SE-től. Ellenben a Dunafüred-Százhalombatta és az Érdi VSE második csapata is győzni tudott. Előbbi hazai pályán verte 2–0-ra a Dunavarsányi TE II-t, utóbbi pedig a Bugyi SE II vendégeként aratott nagy arányú, 5–1-es győzelmet.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 9. forduló
FC Dabas III–Diósdi TC 4–3 (2–2)
Gsz.: Varga Balázs (16., 90.), Mráz (44.), Lipták (50.), ill. Tóth Gergely (21., 52.) Tóth A. (35.)

Sóskút SKE–Szigetbecse SE 1–4 (0–2)
Gsz.: Michélisz (54. – öngól), ill. Badi (29.), Lerner (34., 49.), Szűcs (88.)

Dunafüred-Százhalombatta–Dunavarsányi TE II 2–0 (2–0)
Gsz.: Túri (20.), Heiger (41.)

Bugyi SE II–Érdi VSE II 1–5 (1–4)
Gsz.: Somogyi M. (27.), ill. Tinger (25.), Ruzsinkó (30.), Varga György (35., 39.), Péter K. (69.)

Címkék