Meccsnap!

Megkezdi szereplését a Magyar Kupában az ÉRD női kézilabdacsapata. Szabó Edina együttese a tavalyi bronzéremnek köszönhetően csak a harmadik körben kezdi meg a sorozatot, méghozzá a térség másik csapata, a Budaörs otthonában.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉRD az előző versenykiírásban a Győri Audi ETO KC ellen döntőzött a Magyar Kupában, ahol végül ezüstérmes lett, de nem ennek, hanem a bajnokságban elért harmadik helynek köszönhetően kapcsolódik be a hazai kupaküzdelembe. Ebben a körben még területi alapon volt a sorsolás, így kerültek össze Janurik Kingáék Pálos-Bognár Barbaráékkal. A Budaörs már ment egy kört, a második körben hazai pályán 34–29-re győzte le az ELIOS Kispesti NKK-t.

A Magyar Kupában az előző körből továbbjutó tizennégy gárda mellé csatlakozott az ÉRD és a DVSC-TVP és azonos osztályú gárdák találkozása esetén, ha döntetlen születik, akkor a vendégek jutnak tovább. A Magyar Kupában a negyedik körtől kezdve a sorsolás már nem területi alapon működik, a fordulók után csak két csapat jut be a négyes döntőbe, ahova a bajnoki címvédő Győr és az ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria alanyi jogon jutott be.

Szabó Edina a Budaörs honlapjának elmondta: „A Magyar Kupa mérkőzések mindig nagyon izgalmasak, hiszen egyenes kieséssel, egyetlen mérkőzésen dől el a továbbjutás. Nekünk nagyon jó emlékeink vannak a tavalyi szezonból erről a versenysorozatról, szeretnénk újra sikeresen szerepelni, nagyon készülünk a szerdai mérkőzésre.”

Míg Mihály Attila szerint az elmúlt mérkőzések tapasztalata, hogy akkor lesznek eredményesek, ha a játékukban minden passzol és mindenki jól teljesít. „Ennek érdekében mi tehetünk a legtöbbet, hogy minél többször legyünk ilyen állapotban. Az edzéseken felül minden mérkőzés jó lehetőség arra, hogy ezt az állapotot elérjük, vagy közel kerüljünk hozzá. Az ÉRD más szintet képvisel, mint mi, de lehetőségünk lesz ezen a találkozón is közelebb kerülni ahhoz a szinthez, amelyre szükségünk lesz a hozzánk hasonló erőt képviselő csapatok elleni mérkőzéseken.” – fogalmazott a Budaörs vezetőedzője.

Az ÉRD és a Budaörs a nyári felkészülés alatt már a VI. „Nyitnikék” Ipartestület Kupán összecsapott egymással és Szabó Edináék – három válogatott játékosuk nélkül – 26–25-re nyertek.

Érdekesség, hogy novemberben a két csapat még egyszer összecsap egymással, a bajnokság nyolcadik fordulójában, november 15-én, kedden 18 órakor az ÉRD Arénában látja vendégül az ÉRD a Budaörsöt, amely addig még november 12-én az Elios-Kispest NKK ellen játszik egy meccset hazai környezetben. Az ÉRD-re sem vár egyszerű november, hiszen a kupameccs mellett november 6-án, vasárnap Békéscsabára látogat, november 12-én, szombaton 16 órakor az EHF-Kupa harmadik körében a Dunaújvárosi KKA ellen kezd hazai pályán, majd egy héttel később – közte a Budaörs elleni bajnokival –, november 19-én lesz a visszavágó.

Címkék