Plusz szelektíveket igényelhetnek az érdiek

Szelektíven gyűjti a hulladékot? Igénye lenne további edényekre? Az ÉTH térítésmentesen a meglévők mellé további kék és sárga kukát ad azoknak, akiknek szüksége van rá. Erről Dr. Bács István alpolgármester beszélt a heti rendszerességgel megrendezett városvezetői sajtótájékoztatón. 

Hasonló tartalmaink:

Az alpolgármester a házhoz menő szelektívhulladék-elszállítással kapcsolatban elmondta, hogy pozitív a tapasztalat. A tavaszi bevezetés óta  lényegesen nőtt a hasznosítható anyag mennyisége. Azonban az olyan szemét is sokkal több lett, amit nem tudnak újrahasznosítani: ez az arány a korábbi 5-8 százalékról 37 százalékra nőtt, mert gyakran kommunális hulladékot is beletesznek a szelektívgyűjtő-edényekbe.

Dr. Bács István a sajtó képviselőinek arról is beszélt, hogy a lakosság körülbelül 70 százaléka már átvette a kukákat, vagy pedig az előzetesen leadott igények szerint a kommunális cég házhoz szállította az edényeket. A maradék 30 százalék, körülbelül 6000 háztartás viszont még mindig nem élt a lehetőséggel, ezért az önkormányzat arra kéri azokat, akik még nem rendelkeznek szelektív kukával, hogy mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot az Érd és Térsége Hulladékkezelő Nonprofit Kft-vel, hiszen közös, környezetvédelmi ügy, hogy mindannyian válogatva gyűjtsük a hulladékot – fogalmazott az alpolgármester.

Ugyanakkor Dr. Bács István azt is bejelentette, hogy azoknak a háztartásoknak, akiknek szükségük van további szelektív kukára, ingyen kaphatnak belőle. Az igényt az ÉTH-nál kell bejelenteni.

Újságírói kérdésre az alpolgármester elmondta, hogy helyreállt a rend a házhoz menő szelektívhulladék-gyűjtésben. Az önkormányzatnak tudomása van róla, hogy az elmúlt időszakban a város egyes részein gondok voltak a válogatottan gyűjtött hulladék elszállításával, de a közgyűlés azt a tájékoztatást kapta, hogy mostanra megoldották a problémát.

Címkék