Hidegzuhany

Elszenvedte második vereségét az NB III Nyugati csoportjának 14. fordulójában az Érdi VSE labdarúgó csapata, amely hazai pályán kapott ki 2–1-re a III. kerületi TVE-től.

Hasonló tartalmaink:

Az érdiek kezdtek kezdeményezőbben, de az első gólt a fővárosiak szerezték, miután Kenesei Krisztián kiugratása után lesgyanús szituációból Domokos Bálint vette be Kertész Ferenc kapuját. A hátrány után az eddig megszokott higgadtsághoz képest kissé kapkodott az érdi csapat, de így is több egyenlítési lehetősége akadt, előbb Kelemen Patrik szöglet utáni lövése ment kapu mellé, majd Melczer Vilmos indításából Ország Péter beadását a vendég kapus kiütötte, de a második hullámban nem volt érkező. A következő időszakban több akciót dolgoztak ki a hazaiak, de ez mit sem ért, hiszen a legnagyobb helyzetet a 28. percben a vendégek alakították ki, de Németh Gábor óriási mentésének köszönhetően Domokos nem jutott lövésig. A szünetig csordogált a meccs, az érdiek mezőnyfölénye egyelőre nem ért egyenlítést.

De csak egyelőre, hiszen a második játékrészből mindössze nyolc perc telt el és egyenlítettek az érdiek, amikor Balázsovics Máté lépett volna meg, de védője utolsó emberként elkaszálta az érdi támadót a tizenhatoson belül. A megítélt tizenegyest Melczer Vilmos higgadtan értékesítette. A folytatásban lendületben maradtak a hazaiak, és a hajrában Kenesei Krisztián előbb műesés miatt első, majd egy felesleges, a kezdőkörben elkövetett szabálytalanság után megkapta második sárgáját, így mehetett zuhanyozni. Az utolsó percekben még próbálta megszerezni a három pontot az érdi csapat, de nem sikerült, olyannyira nem, hogy a háromperces hosszabbítás letelte után egy rossz hazaadás után Kertész Ferenc rosszul lépett ki és csak szabálytalanul tudta csak megállítani a vendégek játékosát, aki lesgyanús helyzetben tartózkodott. A megítélt büntetőt Szilágyi Máté lőtte a kapuba, amellyel az Érdi VSE elszenvedte második vereségét az NB III Nyugati csoportjában.

NB III, Nyugati csoport, 14. forduló
Érdi VSE–III. ker. TVE 1–2 (0–1)

Érd, 300 néző. Vezette: Mencsik (Szarvas, Farkas)
Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki, Ebedli (Pintér N. 31.), Németh G. V. – Kónya, Csizmadia, Pallagi, Melczer – Balázsovics (Gyurácz B., 75.), Kelemen (Palásthy, 62.).
Vezetőedző: Limperger Zsolt
III. ker. TVE: Czirjék – Kiss Dávid, Pálfalvi, Gál Sz., Kis Balázs – Madarász, Szilágyi, Domokos (Moczó, 93.), Kaszai (Gálfi, 76.), Bartha (Szűcs László, 85.) – Kenesei.
Vezetőedző: Tóth András
Gólszerzők: Melczer (53. – tizenegyesből), ill. Domokos (4.), Szilágyi (93. – tizenegyesből)

MESTERMÉRLEG

Limperger Zsolt: Hasonló meccs volt, mint amikor itthon kikaptunk a Tatabányától. Egy szervezett társaság, a védekezést nagyon jól megoldották, van két-három magas emberük, így a pontrúgásaink sem nagyon éltek, de a fő gond az volt, hogy fejben nem voltunk frissek. És fizikálisan sem nagyon, de inkább mentális hiányosságok voltak. Most jött ki, a múlt heti hét nap alatt három meccs. Fásultak, tompák voltunk, lassú volt a gondolkodásunk, ebben látom a hibát.

Tóth András: Nyilván nem úgy jöttünk ide, hogy mi vagyunk az esélyesek, hiszen ha a tabellára tekintünk, akkor egyértelmű volt, hogy az Érd a meccs esélyese, de értelemszerűen nem úgy jöttünk ide, hogy megadjuk magunkat. Megpróbáltuk megszervezni a védekezésünket, ez sikerült is. Nem is lehetett az a célunk, hogy mi fogunk itt dominálni, így megpróbáltuk elrontani az Érd játékát, ez sikerült és úgy gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet, mert sokat tettünk érte.

Fotó: Balogh István

Címkék