Könnyes, de győzelemmel véget érő búcsú

Tíz éves pályafutásnak lett vége. Dobrádi Csilla országos bajnoki címmel búcsúzott el az ökölvívástól – legalábbis versenyszinten. Hiszen az Érdi Box Klub sportolója edzőként folytatja.

Hasonló tartalmaink:

Összességében eredményes ob-t tudhat maga mögött az Érdi Box Klub, mind szervezésben, mind eredményességben, hiszen egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett a házigazda a négynapos, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában rendezett XX. Női Ökölvívó Országos Bajnokságon.

A szombati zárónapon Simó Károly, Érd alpolgármestere nyitóbeszédében elmondta, hogy az érdiek számára nagyon fontos a sport, és a városvezetés nagy hangsúlyt fektet arra, hogy számos rangos rendezvény legyen a városban. „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ezt a gálát is itt köszönhettük Érden.” – fogalmazott az alpolgármester, míg dr. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke dicséretét fejezte ki az összes sportolónak, kiemelve a döntőbe jutottakat, de hozzátette: „A mi sportágunk az egyetlen, ahol kesztyűs kézzel bánnak egymással a sportolók.”

A serdülő 70 kilogrammos súlycsoport döntőjével indult, melyen Csóka Klaudia (ÉBK) a hévízi Kökösi Virág ellen lépett szorítóba, és az érdi ökölvívó egyhangú pontozással alulmaradt. Az érdi ökölvívó érthetően csalódott volt. „Sokkal többet vártam magamtól. A Budapest Bajnoksághoz képest sokkal jobb meccs volt, de számítottam arra, hogy megnyerem. Csalódott vagyok, többre számítottam. Ő jött sokat előre, többet ütött, ez jelentette a különbséget. Jövőre már csak az aranyérem az elfogadható számomra.” – mondta Csóka Klaudia.

Az egyetlen serdülő mérkőzés után az ifik döntői kezdődtek, szám szerint nyolc, itt is voltak pikáns mérkőzések, mint például a 60 kilósoknál, ahol az a kőbányai Soucsek Roxána lett a magyar bajnok, aki kiejtette Häfner Ildikót, de a 69 kilogrammos súlycsoportban sem ment babra a játék, a vecsési Kiss Tünde és a KSI-s Budai Vivien találkozóján utóbbi szerezte meg a bajnoki címet.

Az ifi korosztály után a legkisebb felnőtt súlycsoport következett. Ez pedig az érdi Dobrádi Csilla és a szegedi Gál Mónika összecsapása volt. Az érdi versenyző végig élénkebb volt, sokkal több tiszta ütést vitt be, de nem is lehetett máshogy, hiszen a teljes csarnokban szinte csak a szegedi versenyző edzője nem skandálta az érdi bokszoló nevét. Ennek a biztatásnak meg is lett az eredménye, a négymenetes csatában Dobrádi Csilla 5:0-ra nyert és lett ismét magyar bajnok.

De csak ez után következett az igazi show! Merthogy Dobrádi Csilla tízéves pályafutása a negyedik menet gongszava után véget ért. Még ő sem tudta mi vár rá, mert a hazai, győzelemmel véget érő búcsú mindig felemelő. Mint ahogy mondta, nem akart sírni, de ezt nem bírta ki, mert amikor meglátta öccsét és egyben példaképét, Zsoltot, aki egy csokor virágot tartott a kezében, rögtön könnybe lábadt a szeme. Aztán, amikor egy csarnoknyi ember állva tapsolta meg a fényes pályafutását lezáró sportolót, már nem bírt az érzelmeivel.

„Elég szép volt ezt így, itt Érden befejezni. Sosem gondoltam volna, hogy így fogom befejezni. Olyan közönség előtt, ami még soha nem volt, olyan szervezés mellett, amit soha nem éltem még át.” – kezdte lapunknak Dobrádi Csilla. „A felkészülés elég nehéz volt, reggel úszni és futni menni, aztán munka után egy vagy két edzés, így nehéz volt. Ilyen búcsúztatásra nem számítottam. Otthon beszéltük, hogy ez lesz az utolsó, de erre nem számítottam.” – tette hozzá. „Volt egy sűrű szakaszom a pályafutásomban, még a 46 kilóban, amikor ennek éltem az egyetem mellett, utána keveset bokszoltam és csak a magyar bajnokságokon indultam el. Most meg bennem volt, hogy Zsolti miatt tudjak nyerni.” – mondta Csilla, akinek példaképe saját öccse, az ÉBK vezetőedzője, a verseny főszervezője, Dobrádi Zsolt. „Felnézek rá, amit most itt véghez vitt, meg arra,amit az egész életében csinált és arra, ahogy hozzááll az ökölvíváshoz és minden máshoz.”

Ami a folytatást illeti, Dobrádi Csilla nem tud meglenni edzés nélkül, tehát az Érdi Box Klub termében a tréningek levezénylése mellett ugyanúgy kiveszi részét a munkában. „Nem tudok meglenni edzés nélkül, ez elképzelhetetlen számomra.”

„Most biztos fogok érezni egy űrt, mert ez olyan, mint amikor vizsgára tanultam és utána hirtelen nincs vizsgaidőszak. Fura lesz, de utána visszaáll a rendes életem.” – jegyezte meg Dobrádi Csilla.

Arra a kérdésünkre, hogy mennyire hallotta azt, ahogyan szurkolnak neki elmondta, hogy természetesen hallotta, de inkább a zsivajt érzékelte, próbálta kizárni a külvilágot. Ilyenkor viszont nem könnyű kiszűrni a lényeges információkat, de mutatja, hogy nevelőedzőjével, Metzger Józseffel és testvérével is megvan az összhang, hiszen kettejük tanácsait mindig tisztán hallotta.

A mérkőzések viszont Dobrádi Csilla fantasztikus, érzelmektől sem mentes búcsúja után természetesen folytatódtak. Érdekesség, hogy 51 kilóban a budaörsi Barankai Virgínia (aki tavaly legyőzte Dobrádi Csillát a 48 kilósoknál) vereséget szenvedett a Madárfészek Akadémia versenyzőjétől, Beri Krisztinától, ennek ellenére mindketten ott lesznek a november 14-én, Szófiában rendezett Európa-bajnokságon, hiszen lapunknak Kovács Mária, a női felnőtt válogatott vezetőedzője elárulta, hogy Barankait lefogyasztják a 48 kilóra a hétfőn, Tatán kezdődő edzőtáborban.

A többi súlycsoport sem maradt izgalmak nélkül. Például a 69 kilósoknál az egri Oláh Eszter rendkívül kiélezett meccsen győzte le a vecsési Kőhalmi Dórát, míg a debreceni Nagy Tímea a ferencváros Simon Boglárkát legyőzve szerezte meg kilencedik országos bajnoki címét.

A női országos bajnokság legeredményesebb egyesülete a DVSC lett, míg az akadémiák versenyében a Madárfészek diadalmaskodott. A legjobb felnőtt versenyző a Sopron-Gyevát 60 kilós ökölvívója, Pribojszki Kata lett.

Serdülő, döntő
70 kg: Kökösi Virág (HSK)
–Csóka Klaudia (ÉBK) 5:0

Serdülő, érmesek
70 kg: I.
Kökösi Virág (HSK); II. Csóka Klaudia

Ifi, döntők
48 kg: Sebestyén Laura (MTS)
–Papp Szabina (DVS) TKO I.
51 kg: Károlyi Gabriella (RSK)–Jonkl Szeléna (VSC) TKO I.
54 kg: Révész Alexandra (CVS)–Nagy Angéla (DVS) TKO I.
60 kg: Soucsek Roxána (KÖB)–Bogárdi Barbara (UBT) 5:0
64 kg: Békési Karolina (VSC)–Papp Dorina (MAA/BTB) 0:5
69 kg: Kiss Tünde (VEC)–Budai Vivien (KSI) 0:5
75 kg: Spolárics Tünde (DVS)–Pallás Szimonetta (DVS) TKO I.
81+ kg: Molnár Orsolya (NYV)–Juhász Adrienn (VEC) TKO I.

Ifi, érmesek
48 kg: I.
Sebestyén Laura (MTS); II. Papp Szabina (DVS)
51 kg: I.
Károlyi Gabriella (RSK); II. Jonkl Szeléna (VSC)
54 kg: I.
Nagy Angéla (DVS); II. Révész Alexandra (DVS)
60 kg: I.
Soucsek Roxána (KÖB); II. Bogárdi Barbara (UBT); III. Häfner Ildikó (ÉBK) és Deményi Mária (SZN)
64 kg: I.
Papp Dorina (MAA/BTB); II. Békési Karolina (VSC)
69 kg: I.
Budai Vivien (KSI); II. Kis Tünde (VEC)
75 kg: I.
Pallás Szimonetta (DVS) II. Spolárics Júlia (DVS); III. Póka Salome (SZP)
81 kg: I.
Juhász Adrienn (VEC) II. Molnár Orsolya (NYV)

Felnőttek, döntők
48 kg: Dobrádi Csilla (ÉBK)
–Gál Mónika (SZB) 5:0
51 kg: Barankai Virgínia (BBC)–Beri Krisztina (MAA) 0:5
54 kg: Szűcs Szabina (VEC)–Kovács Klára (NYV) 5:0
57 kg: Kiss Marietta (ESI)–Nagy Kornélia Kitt (NYV) 1:4
60 kg: Csombor Vivien (ESI)–Pribojszki Kata (NYV) 0:5
64 kg: Korcsmáros Mercédesz (DVS)–Bugyik Alexandra (GAA-GYG)
69 kg: Kőhalmi Dóra (VEC)–Oláh Eszter (ESI) 0:5
75 kg: Nagy Tímea (DVS)–Simon Boglárka (FTC) TKO III.
81 kg: Szatmári Petra (MAA/VSC)–Szabó Luca (FBO) 4:1

Serdülők, érmesek
70 kg: I.
Kökösi Virág (HSK); II. Csóka Klaudia (ÉBK)

Felnőttek, eredmények
48 kg: I.
Dobrádi Csilla (ÉBK) II. Gál Mónika (SZB) III. Pap Zsófia (VEC) és Pukló Csilla (MTS)
51 kg: I. Beri Krisztina (MAA) II. Barankai Virgínia (BBC) III. Hegedűs Nikoletta (SLG) és Kontó Helga (FBO)
54 kg: I. Szűcs Szabina (VEC) II. Kovács Klára (NYV) III. Zsitva Babett (VSC) és Kiss Varga Bettina (PVS)
57 kg: I. Nagy Kornélia Kitti (NYV) II. Kiss Marietta (ESI) III. Mezővári Kinga (SAR) és Gyurán Zsófia (SGY)
60 kg: I. Pribojszki Kata (SGY) II. Csombor Vivien (ESI) III. László Szilvia (BBC) és Benke Sára (VSC)
64 kg: I. Bugyik Alexandra (GAA-GYG) II. Korcsmáros Mercédesz (DVS) III. Jákob Klára (HBC) és Fördős Krisztina (ÓCSA)
69 kg: I.
Oláh Eszter (ESI) II. Kőhalmi Dóra (VEC) III. Horog Tímea (HRB) és Szabó Andrea (BIK)
75 kg: I.
Nagy Tímea (DVS) II. Simon Boglárka (FTC) III. Hugyecz Nóra (BSE)
81 kg: I.
Szatmári Petra (MAA/VSC) II. Szabó Luca (FBO) III. Jenei Lilla (BSE)
81+ kg: I.
Halmi Dia (COS)

Fotók: Irmai Zsófia Photography

Címkék