Az ÉKFI felkészült a havazásra
Az ÉKFI felkészült a havazásra

A korábbi évek enyhe téli időjárása miatt a jövőben esetileg rendeli el a hóügyeletet az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény. Ezentúl az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit figyelembe véve hívja be plusz szolgálatra munkatársait az ÉKFI.

Hasonló tartalmaink:

A téli hóügyeletet november 15. és március 15. között rendelik el a városban. Az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény már megtette a szükséges előkészületeket, hogy a síkosság-mentesítéshez rendelkezésre álljanak a gépi eszközök és a megfelelő mennyiségű szóróanyag is – tájékoztatott Mészáros Mihály, az intézmény vezetője.

Mészáros Mihály hozzátette, hogy hat hókotró áll rendelkezésre, ezért hat részre osztották a várost és úgy ütemezik a munkálatokat, hogy először a fő közlekedési utakat, majd a gyűjtőutakat, végül pedig a szilárd burkolatú mellékutakat síkosság-mentesítik. A nem szilárd burkolatú utak esetében sózással teszik járhatóvá a felülete, amennyiben szükséges.

A lakossági feladatokkal kapcsolatban az önkormányzati rendelet az irányadó. A korábbi évekhez képest változás, hogy az ügyelet és a készenlét az időjáráshoz igazodik. A téli időszakban a tényleges munkavégzést az ÉKFI vezetője saját hatáskörben rendeli el, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján.

Címkék