Remekeltek a röplabdázók

Mindhárom érdi röplabdacsapat érmes pozícióban zárta a szombati, dunabogdányi utánpótlástornát. Összesen három korosztályban léptek pályára a Delta röplabdázói a hétvégén.

Hasonló tartalmaink:

Két lány és egy fiúcsapat képviselte a Delta Röplabda Sportegyesület színeit a Dunabogdányban tartott szombati versenyen. A 10-12 éves korosztály részére szervezett tornán a legelőkelőbb érdi helyezést a Delta „A” érte el a lányok mezőnyében. A gyerekek kivétel nélkül minden párharcukat megnyerték: a Dunaferr, az Újpest, a Dunakanyar, a Delta „B” ellenében is 2:0 arányban bizonyultak jobbnak. A Delta „B”-t sajnálatos módon a Delta „A” ütötte el a fináléba kerülés lehetőségétől, cserébe a kisdöntőben is érdi siker született, méghozzá az Újpest „B” elleni 2:0-s győzelemmel.
Az érdi fiúk is jól kezdtek Dunabogdányban: a Dunakanyar és a Székesfehérvár elleni összecsapást is 2:0-ra hozták. Ezt követően a Dágtól 2:1-es vereséget szenvedtek, majd a budapesti Runkilt 2:1 arányban múlták felül. A három győzelemnek és egy vereségnek köszönhetően ezüstérmes lett a Delta fiúcsapata.
Szintén szombaton az ifjúságiak a régiós bajnokságban játszottak Ráckevén. Elsőként a Szigetszentmiklóst verték meg nem akármilyen körülmények közepette. 2:1-es vesztes állásból sikerült fordítania Dömötör-Mátrai Beáta lányainak a 3:2-re megnyert mérkőzésen.

„Fontos lélektani fejlődésnek tartom, hogy két olyan elvesztett szett után is fel tudtak állni a lányok, amelyekben a hajráig jól játszottak, utána viszont rövidzárlat következett be az elmékben és kétszer is ilyen szituációban maradtak alul.” – értékelte Dömötör-Mátrai Beáta a szigetszentmiklósiak elleni teljesítményt.

A játéknap másik érdi mérkőzésén sima 3:0-s győzelmet aratott a Delta a hazai közegben szerepelt Ráckeve ellen.

A hétvégi menetelés zárásaként vasárnap az országos gyermek bajnokság (OGYB) soros fordulóját tartották Heves megyében. Ebben a korosztályban két kulcsjátékosát is kénytelen volt nélkülözni a Delta sérülés miatt. Az egri tornán elsőként a házigazdák „B” jelű alakulata ellen nyertek az érdi tigrisek 3:0-ra, később viszont ugyanilyen arányban maradtak alul a Hercules ellen.

Címkék