Annyi, amennyi kell

Háromgólos győzelmet aratott az EUbility Group Békéscsabai ENKSE vendégeként az ÉRD női kézilabdacsapata.

Hasonló tartalmaink:

Nehezen kezdődött az ÉRD békéscsabai vendégjátéka, hiszen Szabó Edina csapata első gólját a hatodik percben szerezte, de ez előtt már két góllal vezettek a hazaiak, de a folytatásban átvette a kezdeményezést a vendégcsapat. Legalábbis a megszokott menetrend szerint ez lett volna a terv, de hiába vezetett az ÉRD, a Békéscsaba nem akart leszakadni. Viszont az ÉRD a huszonkettedik perctől kezdve nem volt gólhátrányban, a viharsarkiak ennek ellenére legnagyobb hátránya két gól volt a hajráig. A folytatásban viszont a 49. és 59. perc között nem találtak be a hazaiak, így meg is pecsételődött a sorsuk. Az ÉRD a hazai kihagyást kihasználva ellépett és négy góllal is vezetett. Végül háromgólos, 22–19-es győzelmet aratott az ÉRD, melyben szülinapját ünneplő Janurik Kinga 19 védést mutatott be.

Női kézilabda NB I, 7. forduló
EUbility Group Békéscsabai ENKSE–ÉRD 19–22 (11–11)
Békéscsaba, 800
néző. Vezette:Bíró, Kiss O.
Békéscsaba: TRIFFA – Vukajlovics 3 (2), Walfisch 3, GLUSICA 4, Kovacsevics, Vaszileuszkaja 2, DIÓSZEGI 4 Cserék: Terenyi, Kölcze (kapusok), Zöldi-Tóth 1, Balogh Sz.
Vezetőedző: Skaliczki László
ÉRD: JANURIK – Krpezs-Slezák 5 (4), M. GONZÁLEZ 4, A. Bulatovics 1, Kisfaludy, Signaté 1, ARAÚJO 5 Cserék: GRIDNYEVA (kapus), KLIVINYI 4, Szabó L. 2, Barján, Fekete B., Gulyás
Vezetőedző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2–0. 9. p.: 2–3. 15. p.: 5–4. 22. p.: 7–7. 27. p.: 9–11. 36. p.: 13–15. 43. p.: 16–17. 49. p.: 18–18. 58. p.:18–21.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/2, ill. 4/3

Mestermérleg
Skaliczki László:
A kritikus szakaszokat az ellenfél nagyon jól játszotta meg, köszönhetően természetesen annak a feszes védekezésnek, amely ezen az estén nagyon komoly szintet ért el. A mi átlövőjátékunkat hatástalanította, elvette a területeket, a lendületet, ebből nem tudtunk a játék folyamatosságában helyzeteket kialakítani, ebben a helyzetben a váratlan megoldásokban sok hibát követtünk el. Részünkről jó volt a védekezésünkben a feszesség, a beálló körüli védekezés, a lövőkre való ütközések, ebből tudtunk is futni, de kár azokért az elkótyavetyélt indításokért, amelyek az adott helyzetben, ha pontosabbak, akkor még nehezebb lett volna ellenfelünk dolga. A létszámfölényes helyzetekben türelmetlenek voltunk. Nem mozdítottuk meg a védelmet, mint ahogy a hétmétereseknél sem mozgattuk meg úgy a kapust, mint ahogy kellett volna. Olvasta a lövőmozdulatot, illetve elővételezte – tárolt információ alapján –, hogy hova várható. Szeretnénk egy olyan kézilabdakultúrát meghonosítani, amelyben hozzá tudunk tenni a magyar kézilabdázáshoz és ezen keresztül az itt lévő, kézilabdát szerető embereknek megadni a lehetőséget, hogy ezt a szép játékot élvezzék. Anno, a kilencvenes években, amikor elmentem a fiúktól akkor éreztem ezt a hangulatot, ami ebben ott volt és ez az ellenfelünknek is nehéz volt.


Szabó Edina:
Hatalmas harcban dőlt el a két pont sorsa. Pont úgy, ahogy számítottunk rá, tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Nagyon komolyan készültünk erre a csatára, hiszen jártunk itt nyáron, tudtuk mi vár ránk. Voltak pillanatai a meccsnek, amikor eldönthettük volna a mérkőzést, hiszen megvoltak hozzá a labdáink, de kulcspillanatokban hibáztunk. Onnantól kezdve nagyon nehézzé vált a labda, hiszen idegenben játszottunk. Ami végig tartotta magát az a védekezés és Janurik Kinga. Neki külön gratulálnék és csapattársának, Szvetlana Gridnyevának, aki három hétméterest fogott. Ez egy nagyon szép ajándék volt Janurik Kingának a szülinapjára, úgyhogy már ezért sem szabadott ma vesztenünk. Sok sikert kívánok az ellenfél csapatának és Skaliczki László kollégámnak, azt hiszem, hogy erős csapat lesz, amit itt épít. Minden tiszteletem az övé, egyre jobban látszik, hogy mi lesz ebből, mi pont jó időben érkeztünk még Békéscsabára és nagyon örülünk az elvitt két pontnak. Minden csapat nagyon meg fog szenvedni itt.

Címkék