Gólzáporos hétvége

1107_egyebfoci_1

A budaörsieknek nem csak a Kozármislennyel, hanem az időjárással is meg kellett küzdeniük a győzelemért.

Ha még az eredményeknek a térség tíz csapatából csak öt örülhetett, azért volt miért ujjongani a labdarúgóknál, hiszen kilenc hétvégi meccsen összesen 49(!) gól született, ez pedig 5,44-es gólátlagot jelent meccsenként.

Hasonló tartalmaink:

A Merkantil Bank Liga NB II 16. fordulójában a hátralévő öt (már csak négy) fordulóban nem ül le a Budaörs kispadjára, de már igazgatja a csapatot a pénteken kinevezett vezetőedző, Bognár György, viszont még nélküle, a kapusedző Márkus Tibor és az asszisztens edző, Kovács László irányításával a kispadon tudta legyőzni hazai pályáján, Csákváron a HR-Rent Kozármislenyt 2–1-re a Budaörs.

A forduló előtti négy bajnoki és az Érdi VSE elleni kupameccsét is elvesztő Budaörs a 37. percben Csillag Dárius góljával került előnybe, miután Stieber András centerezésére érkezett remekül a támadó, aki a kapu bal felső sarkába fejelt. Aztán a második félidő elején „az öltözőben maradt” a Budaörs. Egy védelmi hibát kihasználva Kirchner Krisztián hozta vissza a kozármislenyi reményeket. A folytatásban mindkét csapat tett a három pont megszerzéséért, de gólt csak a hazaik szereztek, miután egy szögletre Kinyik Ákos érkezett tökéletes ütemben és fejelt a kapuba. A Budaörs 2–1-es győzelmével egy helyet előrelépett a másodosztályban, ahol jelenleg a 17. helyen áll.

Merkantil Bank Liga NB II, 16. forduló
Budaörs–HR-Rent Kozármisleny 2–1 (1–0)
Gólszerzők: Csillag (37.), Kinyik (77.), ill. Kirchner (47.)

Az NB III Nyugati csoportjában az Érdi VSE kisebb meglepetésre hazai környezetben 2–1-es vereséget szenvedett a III. kerületi TVE ellen, de ennek ellenére az első helyen így is négy pont az előnye, mivel a Kaposvári Rákóczi FC gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Puskás Akadémia második csapatával, az ETO FC Győr pedig óriási meglepetésre vendéglátóként kapott ki 1–0-ra a Gyirmót FC Győr II-től.

A Diósd Csepelre látogatott, de ebben nem volt sok köszönet. Nahóczky Attila együttese Somodi Ádám 28. és Hesz Olivér 33. percben elért góljával a szünetben kétgólos hátrányban volt és a fordulás után sem tudott megújulni. Sőt, a korábban Érden is megforduló Németh Gábor duplájával végül kiütéses, 4–0-s győzelmet aratott a Csepel FC.

NB III, Nyugati csoport, 14. forduló
Érdi VSE–III. kerületi TVE 1–2 (0–1)
Gsz.: Melczer (53. – tizenegyesből), ill. Domokos (4.), Szilágyi (93. – tizenegyesből)

Csepel FC–Diósd 4–0 (2–0)
Gsz.: Somodi (28.), Hesz (33.), Németh Gábor (50., 68.)

Így nehéz lesz… Zsinórban kilencedik meccsén maradt nyeretlen a Pest megyei elsőosztályban szereplő Százhalombattai LK, amely ezúttal sem tudott élni a hazai pálya előnyével és a forduló előtti sereghajtótól, a Tápiószecsőtől 2–1-es vereséget szenvedett. Hiába vezetett a szünetben 1–0-ra Gálvölgyi István csapata Kovács Gábor góljával, a vendégek Fekete István 48. percben szerzett góljával egyenlítettek, majd Kardos László is betalált az 57. percben, így már vezettek és megnyerték a meccset a tápiószecsőiek.

Az SZLK legutóbb szeptember 4-én győzött, az azóta eltelt kilenc meccsen két döntetlen és hét vereség a mérlege.

Pest megyei I. osztály, 13. forduló
Százhalombattai LK–Tápiószecső FC 1–2 (1–0)
Gsz.: Kovács Gábor (41.), ill. Fekete István (48.), Kardos (57.)

Vissza a győzelembe! Egy kisebb botlás után visszatért a helyes útra és megszerezte tizenkettedik győzelmét a Pest megyei másodosztály déli csoportjában a Törökbálinti TC, amely a Taksony SE második csapata vendégeként győzött 4–2-re. Lipők András gárdája legutóbb meglepetésre csak egy 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán az Örkénnyel, ám a TTC visszaállt a helyes útra és végül sima győzelmet aratott Taksonyban, mivel a 66. percben már 4–0-ra vezetett végül csak két góllal nyert.

A TTC-re viszont a következő fordulóban nem akármilyen rangadó vár, hiszen a tőle három ponttal lemaradó Fémalk-Dunavarsányt fogadja, amely 11 győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel második.

Pest megyei II. osztály, 13. forduló
Taksony SE II–Törökbálinti TC 2–4 (0–2)
Gsz.: Wéber (77.), Várfalvi (83.), ill. Orbán M. (2.), Vattamány (4.), Vörös D. (60.), Orbán P. (66.)

Az igazi gólzáport a Pest megyei harmadosztály hozta, a térség öt érintettjének négy meccsén (hiszen volt egy járási összecsapás is) 29 gólt láthattak az érdeklődők. A rangadón a forduló előtti két második (az egyik elölről, a másik hátulról) találkozott, azaz Tárnok KSK–Dunafüred-Százhalombatta. A tárnokiak nem vacakoltak sokat, már a szünetben Tóth Tamás és Gyulay Gábor góljaival vezettek, majd a fordulás után Váradi Gergő és Nagy Attila is bevette Junkuncz Bálint kapuját és erre csak a 85. percben Heiger Balázs tudott válaszolni. A Tárnok simán, 4–1-re nyert.

Amit a Sóskút művelt… Arra talán nincsenek megfelelő szavak. Mert, ha egy gárda a félidőben vezet 3–1-re (mint ahogy tette azt a Sóskúti SKE a Kiskunlacháza SE vendégeként), akkor a második játékrészben nem kap hat gólt és bukja el a meccset 7–3-ra (mint ahogy azt a Sóskúti SKE tette…). Úgy, hogy a 71. és 73. perc között három gól kap, úgy meg végképp…

Az Érdi VSE második csapata kiélezett hajrában nyert. Molnár László együttese a Délegyháza KSE elleni hazai mérkőzésen Péter Krisztián, Tinger Péter és Habos Gergely góljaival már 3–0-ra is vezetett, de a hajrát szorossá tette, miután Csemer Elemér a 74. és a 85. percben is bevette Bancsi Tibor kapuját. Az érdiek viszont 3–2-es győzelmükkel így is begyűjtötték a három pontot.

Ahogy a listavezető Diósdi TC is, amely könnyedén győzte le 7–2-re a Dunaharaszti MTK második csapatát.

Pest megyei III. osztály, délnyugati csoport, 10. forduló
Tárnok KSK–Dunafüred-Százhalombatta 4–1 (2–0)

Gsz.: Tóth Tamás (16.), Gyulay (37.), Váradi (57.), Nagy Attila (72.), ill. Heiger (85.)
Kiskunlacháza SE–Sóskút SKE 7–3 (1–3)

Gsz.: Darázs (7.), Tóth József (50.), Joó (65.), Horváth Márk (71., 73.), Oros (72.), Kampó (82.), ill. Starzl (4.), Bednári (35.), Pénzes (40.)
Érdi VSE–Délegyháza KSE 3–2 (2–0)
Gsz.:
Péter K. (35.), Tinger (45.), Habos Gergely (70.), Csemer (74., 85.)
Diósdi TC–Dunaharaszti MTK II 7–2 (3–0)
Gsz.:
Tóth Gergely (2., 66.), Kádár (29.), Szigeti (35., 55., 61.), Tóbiás (83.), ill. Balogh Tamás (57.), Kardos (65.)

Fotó: bsc1924.com

Címkék