Megnyílt az Érdi fiatal alkotók kiállítása

Mustra címmel nyílt kiállítás pénteken délután a Szepes Gyula Művelődési Központban. A kiállításon 21 érdi fiatal alkotó mutatkozott be.

Hasonló tartalmaink:

2007-ben nyitotta meg először a MUSTRA elnevezésű tárlatot a Szepes Gyula Művelődési Központ, akkor még a Parkvárosi Közösségi Házban. A cél az volt, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak az érdi tehetséges fiatalok számára.

 

Legutóbb 2010-ben rendezték meg a fiatal alkotók bemutatkozási lehetőségét. Hat év kihagyás után az idei felhívásra 21 amatőr, hobbiból alkotó vagy képzőművészeti tanulmányokat folytató fiatal jelentkezett – tájékoztatott Lukács Orsolya, a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

A beérkezett alkotások nyílt zsűrizésen vettek részt, amelyen a művészek is részt vehettek. A zsűri tagjai Házi Andrea grafikusművész, Regős Ágnes képzőművész és Jónás Csongor tervező-grafikusművész, akikkel ebből az alkalomból konzultálhattak is az ifjú művészek.

A kiállítást Jónás Csongor nyitotta meg, aki beszédében kiemelte: ” sok átfedést tapasztalt az alkalmazott művészet és a díszítő festészet között a kiállított képeken. Örömteli dolog ez, hiszen ebből is látszik, hogy a két világ hat egymásra – hangsúlyozta a tervező-grafikusművész.

A kiállításhoz kapcsolódó kiadvány, a MUSTRA katalógus is elkészült, amely tartalmazza a 21 alkotó egy-egy munkáját és az alkotó bemutatkozó szövegét is. A füzet a kiállítás ideje alatt, november 30-ig a Szepes Gyula Művelődési Központban ingyenesen elvihető.

Címkék