Új szabadidőparkot avattak Parkvárosban

Kedden délelőtt hivatalosan is átadták Érd egyik legimpozánsabb szabadidőparkját Parkvárosban az Égerfa utcában. Az új játszótéren a kicsik és a nagyok egyaránt megtalálhatják számításaikat, hiszen  a kosárlabdapálya, az óriás játszóhajó és a képesség- és készségfejlesztő játékelemek éppúgy megtalálhatók, mint a felnőtt játszóeszközök.

Hasonló tartalmaink:

A street-workout elemek ugyan még nem lettek letelepítve, de hamarosan azokat is kihelyezik, így azok felerősíti a családi összetartozás érzését és az élményt, hiszen az elmúlt években egyre nagyobb teret nyer a szabadidős sportban az úgynevezett street – workout, azaz a szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok – sportparkok – használata. A sportparkokban az egymást követő generációk együtt tölthetik el a szabadidejüket, ezzel is erősítve a kölcsönösségen alapuló családi köteléket. A nagyszülők, szülők és a gyermekek társas együttléte a mindennapokban, a közös szabadidős tevékenységek családi kohéziós erővel bírnak.

(fotók: Boros Sándor tulajdona)

Az Almafa- Égerfa-Ébenfa utcák találkozásánál megépült játszótérre mintegy 20 millió forintot fordított az önkormányzat. A terület korábban rendezetlen volt, körülbelül tíz évvel ezelőtt még illegális hulladéklerakóként is üzemelt. Néhány éve a környék lakói fogalmazták meg, hogy legjobban annak örülnének, ha szabadidőpark épülne a területen, ugyanis korábban víztározó létesítésében is gondolkozott az önkormányzat.

T. Mészáros András polgármester az ünnepélyes átadáson megerősítette, hogy bizonyos értelemben a környéken élőket kívánta kárpótolni a város, hiszen a terület a csatornázás ideje alatt  az építkezéshez szükséges anyagok lerakó területeként funkcionált.

A Teleki Sámuel Általános Iskola tanulói avatták fel az új játszóteret, amiről a legtöbbjüknek azonnal az lett a véleménye, hogy ez az új kedvencük. Ami kijelenthető, hogy látszólag a játszóhajó kiváló minőségben és biztonságosan lett felépítve, szinte minden gyermek körében azonnal  népszerűvé vált. Nem véletlen, hiszen a kikötő két önálló toronyból áll, melyek egymással és a hajótest két oldalsó pontjával összeköttetésben vannak. A hajó a rajta elhelyezett és kialakított játékokkal, játszóhelyekkel (pl.: csúszda, mászóka, hajókabin, árbockosár) a kikötő, és azok egymással és hajóval összekötött elemei, 3-14 éves gyermekeknek nyújt élvezetes és képességfejlesztő kikapcsolódási lehetőséget.

Az ÉrdMost.hu kérdésére T. Mészáros András polgármester bejelentette, hogy hamarosan újabb játszótereket épít a város és 2017-ben felújítják a lakótelepi játszótereket is.

Címkék