Felkészültek!

Szombaton 16 órakor magyar párharc az EHF-Kupában. Az ÉRD a selejtező harmadik körében a címvédő Dunaújvárosi Kohász KA-t fogadja az ÉRD Arénában. Szabó Edina együttese pedig már túl van egy kemény párharcon, miután a francia Issy Paris-t kettős győzelemmel ejtette ki.

Hasonló tartalmaink:

Miniinterjú Andjela Bulatoviccsal, az ÉRD védekezőspecialista-irányítójával

Legyőztétek az Issy Paris-t, amely elég kemény ellenfél volt. Most jön egy hasonlóan erős ellenfél az EHF-Kupában.
 
– Tavaly kikaptunk ettől a csapattól, így idén kettőzött erővel készültünk. Akkor nagyon nehéz meccs volt, de úgy gondolom, a mostani a mi évünk lesz. A csapat együtt maradt, így most sokkal összeszokottabbak vagyunk, mint tavaly. Minden meccsre alaposan felkészülünk, keményen edzünk, és sokat videózunk. A fő erősségeink a jó védekezés és a gyors lerohanások.
 
Az ÉRD játékának alapja a védekezés, te pedig a jó védekezés alapját adod. Ez önmagában elég a továbbjutáshoz a Dunaújváros ellen?
 
– Nem elég. Ahogy említettem, az erősségünk a jó védekezésben van, de ha nem jó a támadásod, akkor nem tudod megnyerni a meccset, főleg ilyen erős ellenfél ellen. Úgy gondolom, a továbbjutáshoz jól kell játszanunk mind támadásban, mind védekezésben.
 
Neked megvan a nemzetközi tapasztalatod klubszinten is, hiszen Bajnokok Ligáját is nyertél. A csapat van annyira erős, hogy megnyerje az EHF-Kupát?
 
– Ez egy nagyon jó csapat, de továbbra is minden nap keményen kell dolgoznunk, minden edzésen és mérkőzésen, ha fel akarunk állni a dobogóra.
 
A csapat jól kezdte az idényt. Sőt, az utolsó vereségét májusban szenvedte el a Győr ellen, de az elmúlt két meccsen a Budaörs elleni kupa- és a Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzésen is mintha kevesebbet adtatok volna ki magatokból.
 
– Nagyon jól kezdtük a szezont, jól is játszunk. De ilyen sok mérkőzés után mi is egy kicsit fáradtabbak vagyunk. Talán emiatt lehetett, hogy kicsit gyengébben játszottunk a Budaörs és a Békéscsaba ellen, de nyertünk, és úgy gondolom, hogy ezeken a meccseken jól fel tudtunk készülni a hétvégére. Mindent megteszünk majd a győzelemért!
Az ÉRD–Dunaújvárosi KKA találkozót november 12-én, szombaton, 16 órától rendezik az ÉRD Arénában. Az EHF-Kupa selejtezőjének harmadik körében az odavágót két holland játékvezető, Ruud és Paul Geraets vezetik.A Dunaújváros legveszélyesebb játékosa egyértelműen a góllövőlistát is vezető korábbi érdi, Kovács Anna, aki a bajnokság nyolc meccsén 56-szor volt eredményes (igaz, Katarina Krpezs-Slezák úgy áll Kováccsal szemben négygólos hátrányban, hogy eggyel kevesebb bajnokin játszott). De hogy gigászi csatára van kilátás, az is biztos, hiszen számos ÉRD–DKKA párharcot élt már meg a magyar kézilabdázás az elmúlt években, szóval biztosan nem fogunk unatkozni.

Címkék