Középpontban az alma Diósdon

Hat ország részvételével Erasmus+ program zajlik Diósdon. Az Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola korábban nyert pályázatának köszönhetően két éven keresztül a résztvevő intézmények mezőgazdasági és élelmiszer-termelési témában szerveznek programokat. Ennek a hosszú távú együttműködésnek a nyitó hetét tartották, amelynek a központi témája az alma.

Hasonló tartalmaink:

Még a nyár folyamán kiderült, hogy a Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola nyert az Erasmus+ pályázaton, amelynek segítségével egy nagy értékű, nemzetközi együttműködést tudnak megvalósítani a következő két évben. Összesen hat ország részvételével zajlanak az események az iskolák képviselőinek és diákjainak részvételével.

A program iskolák közötti együttműködést jelent, amelyben benne vannak a tanárok és a tanulók is – mondta el Leszák Ferenc, a Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója. Majd hozzátette, hogy Spanyolország, Görögország, Bulgária, Románia, Olaszország és Magyarország egy-egy iskolája részese ennek a programnak és remélhetően sok diák fog utazni a részt vevő országokba is, hiszen a cél, hogy meglátogassák egymást a diákok és ezáltal megismerjék az adott országot is.

A program nyitóhetét tartják Diósdon, amelynek témája a mezőgazdaság, az élelmiszer-termeléssel kapcsolatos iskolai programok bemutatása és megvalósítása. A hét és a programok középpontjában az alma áll, annak élelmiszer-ipari és egyéb hasznosítása. A vendég-pedagógusok előadásokat hallgathattak meg, zsűrizték az almás süteményeket, a gyerekek pedig különféle foglalkozásokon vehettek részt.

Az európai kapcsolatépítés is fontos része a programnak, az együttműködés hosszútávon újabb lehetőségeket nyújt majd az intézményeknek.

Címkék