Jól haladnak a munkálatok a VMG-ben

Jelen állás szerint tartható az előre eltervezett januári átadás időpontja, fogalmazott a Vörösmarty Mihály Gimnázium intézményvezető-helyettese azzal kapcsolatban, hogy mikor vehetik birtokba a diákok az iskola új tornacsarnokát. Geri Csaba elmondta, az új létesítmény nem csak nekik, hanem a város számára is fontos előrelépés lesz.

Hasonló tartalmaink:

A kormány 2014-ben döntött az úgynevezett Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program elindításáról, aminek célja, hogy olyan európai színvonalú torna- és tantermek valamint tanuszodák épüljenek országszerte, amelyek hosszú távon szolgálják a fiatalok fejlődését, elősegítve az adott település köznevelési feladatainak az ellátását.

Ennek a programnak a keretében májusban kezdődött, az összesen 322 millió forintnyi, teljes egészében kormányzati forrásból megvalósuló új tornacsarnok építése is a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. És mint ahogy az a múlt heti műszaki bejárás során elhangzott, az iskola tanulói mellett, az új csarnok jövő év elején már üzemkész állapotban fogadhatja a város egyéb sportegyesületeit is.

Címkék