Mozgalmas hétvégék

Az elmúlt hétvégéken Budapesten, Szentesen, Dorogon, Tatabányán és  Dunaújvárosban is szőnyegre léptek az Érdi Spartacus birkózói.

Hasonló tartalmaink:

Előbb a pesterzsébeti Krúj István Sportcsarnokban szerepeltek az érdi birkózók az I. Kárpát-medencei kadet kötött- és szabadfogású nemzetközi versenyen, ahol a házigazda magyarok mellett Szlovákia, Románia, Ukrajna, Szerbia és Moldova is képviseltette színeit. A versenyen megemlékeztek az 1956-os forradalomról, valamint megünnepelték a házigazda ESMTK birkózószakosztályának tízéves működését. Az Érdi Spartacus kimagaslóan szerepelt a sűrű és ezáltal erős mezőnyben, miután Váncza István kötöttfogású 58 kilogrammban első, Tamás Patrik +100 kilóban negyedik lett, míg szabadfogásban Végh Artúr (76 kg) a pontszerző, ötödik helyen zárt.

A fővárosi viadallal egyidőben Szentesen tartották a diák és serdülő lányok országos bajnokságát, amely egyben a dr. Papp László Emlékverseny is volt. Itt az érdiek négy birkózóval indultak és diák 37 kilóban Kaszás Elza, serdülő 52 kilóban pedig Sipos Boglárka lett harmadik.

Egy héttel később, Dorogon volt a kötöttfogású kadet, illetve a női országos bajnokság, az érdiek Váncza Istvánnak köszönhetően 52 kilóban ezüst-, Pataki Sámuelnek (100 kg) köszönhetően pedig bronzérmet ünnepelhettek, továbbá a fiúknál még Mezei Dominik (69 kg) és Végh Artúr (85 kg) ötödik helyen zárt, míg a lányoknál Sipos Boglárka (56 kg) lett ötödik.

A sor még nem ért véget, hiszen november 6-án, Tatabányán, a Földi Imre Sportcsarnokban tarották a negyedik korcsoport diákolimpiai küzdelmeit. A serdülő korosztályú versenyzők szép számmal képviseltették magukat, hiszen 172 birkózó mérlegelt és szállt harcba. Az Érdi Spartacus innen egy ezüst- és három bronzérmet hozott. A Kós Károly Szakképző Iskola négy tanulója közül Végh Artúr (85 kg) lett második, míg Mezei Dominik (63 kg), Mezei Patrik (69 kg) és Varga Dániel (100 kg) a dobogó legalsó fokára állhatott.

Legutóbb pedig Dunaújvárosban, a Dunaferr SE rendezte a DAK Kupát és a Majoros István Emlékversenyt a kadet szabadfogású országos bajnoksággal egyetemben. A 115 induló közül Buzás Patrik (63 kg) második, Pataki Sámuel (100 kg) harmadik helyezést ért el, továbbá Végh Richárd (69 kg) az ötödik, pontszerző helyet kaparintotta meg.

Ami a folytatást illeti, november 20-án, Tiszakécskén, a serdülő szabadfogású országos bajnokságon, majd november 26-án, Csömörön a diák kettes korosztályban a szabadfogású ob-n, illetve Esztergomban, a Pézsa Tibor Sportcsarnokban a diák- és utánpótlás lány csapatbajnokságokon is szőnyegre lépnek az Érdi Spartacus birkózói.

Ezt követően november 27-én a Pénzügyőr SE rendezésében junior szabadfogású ob-n, illetve a Kertváros Kupán a gyermek és diák I korosztályokban is szőnyegre lépnek az érdi szabadfogású birkózók. Sőt, ugyanezen a napon Adácson, a VI. Revax Kupán a kötött- és szabadfogású nemzetközi birkózóversenyen és gyerek gálán is szerepelnek a Spartacus sportolói.

December 4-én, Győrszentivánon, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban a II. Klauzál László emlékgála keretén belül, a diák I szabadfogású országos bajnokság kerül megrendezésre, de ekkor még az Érdi Spartacus SC, a Magyar Sumo Szakszövetség és a Batthyány Általános Iskola és Sportiskola rendezi a 2016. évi Sumo U16-os és U18-as Országos Bajnokságot, a Sumo Utánpótlás Olimpiát, valamint már második alkalommal a kezdő birkózóknak a Batthyány Olimpiát.

Címkék