Tovább a Kupában!

A Magyar Kézilabda-szövetség elkészítette a női Magyar Kupa negyedik fordulójának párosításait. Az ÉRD az NB I/B-ben (másodosztály) szereplő Szeged KKSE-hez látogat, a hivatalos játéknap 2017. január 4., szerda.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉRD (és a DVSC-TVP) az előző szezonban elért bajnoki eredmény alapján csak a harmadik körben csatlakozott az MK-küzdelmekhez, ahol idegenben, 31–24-re győzte le a Budaörsöt, így kiemeltként várta a legjobb négy közé jutásért rendezett sorsolást, hiszen az előző évi bajnokság 3-6. helyezettjei (vagy az azokat kiejtő csapatok) kerültek kiemelésre. Tudható volt, hogy Janurik Kingáék a Szeged KKSE (NB I/B), az MTK Budapest, a Szekszárdi FGKC (NB I/B) és a Mosonmagyaróvári KC SE közül kaphatnak ellenfelet.

Az ÉRD végül a Tisza-partiakat kapta meg. A Szeged KKSE a 2014/15-ös kiírásban még az NB I-ben szerepelt, a kieséssel véget érő szezon után azonban a csongrádi csapatból ketten is érkeztek Szabó Edina együtteséhez, hiszen Barján Bianka és Gulyás Vanda is játszott ott.

A Magyar Kupa négyes döntőjébe a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria alanyi jogon jutott be, melléjük csatlakozik a jelenlegi nyolc csapatból kettő.

Ami az MKSZ által kijelölt hivatalos játéknapot illeti, könnyen elképzelhető, hogy időpontmódosításra lesz szükség, hiszen az ÉRD december 30-án Győrben játszik bajnokit, majd a január 4-i kupameccs mellett 8-án a Kispesttel is találkozna, de amennyiben az ÉRD az EHF-Kupában továbbjut a Dunaújvárosi Kohász KA ellen, akkor január első hétvégéjén kezdené meg a csoportküzdelmeket.

Női Magyar Kupa, 4. forduló, a legjobb négy közé jutásért
Szeged KKSE (NBI/B)–ÉRD
DVSC-TVP–MTK Budapest
Szekszárdi FGKC (NB I/B)–Dunaújvárosi KKA
Alba Fehérvár KC–Mosonmagyaróvári KC SE

Címkék