Közbiztonsági részönkormányzati ülés

Vajon országos viszonylatban tényleg Érden követik el a legtöbb betörést? – többek között ezt is megkérdezték dr. Szellák Norberttől, városunk új rendőrkapitányától a hétfői, Ófalu-Újfalu Településrészi Önkormányzata ülésen, amelynek legfőbb témája a közbiztonság volt.

Hasonló tartalmaink:

Az utóbbi három hónapban mindössze egyetlen betörést és egy piaci zsebtolvajlást regisztráltak Ófaluban – számolt be a résztvevőknek Kertész Balázs körzeti megbízott. Mostanában inkább a járműveikkel fülsüketítően dübörgő, „rodeózó” fiatalok borzolják az időskorúak idegeit, ám a rendőrök is résen vannak, előbb-vagy utóbb elcsípik őket. A városközpontban, a lakótelepen pedig a fiatalok hétvégi „bandázása” zavarja a lakók nyugalmát, itt is többször intézkedtek már a járőrök – fűzte hozzá Kertész Balázs.

Antunovits Antal (Fidesz-KDNP) a részönkormányzat elnöke és Tekauer Norbert (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő pár olyan helyszínre, vagy eseményre hívta fel a figyelmet, ahol a környéken élők erőteljesebb rendőri fellépést várnak el.

Az ülés vendége volt dr. Szellák Norbert rendőr őrnagy, az Érdi Rendőrkapitányság új vezetője, aki bemutatkozásként kifejtette: örömmel tett eleget a meghívásnak, hiszen fontosnak tartja az élő kapcsolatot a lakossággal. Feltett szándéka, hogy az elődei által alkalmazott, jól bevált gyakorlatot megtartja, s csak azon a területeken tervez változtatásokat, amelyeken nélkülözhetetlennek látja. Mint mondta, a lakosság kéréseit feltétlenül figyelembe kell venni, de a rendőrség is kizárólag a szabályok és a jogrend betartása mentén végezheti a feladatait.

Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőr Egyesület vezetője úgy vélte, óriási eredménynek számít, hogy az eltelt negyedév alatt mindössze egyetlen betörésről kellett említést tenni. Emlékeztette a jelenlévőket, hogy a fokozott rendőri és polgárőri jelenlétnek köszönhetően, sikerült visszaszorítani a bűncselekményeket Ófaluban.

Zárásként az ülés résztvevői arra kérték a rendőrkapitányt, reflektáljon a napokban tényként közöltekre, miszerint az ország nagyvárosait illetően, a betörések arányában Érdet illeti meg az első hely. Dr. Szellák Norbert közölte: korántsem ilyen rossz a helyzet! A médiában megjelent statisztikai adatokkal szemben, 2015-ben a 10 ezer lakosra kivetített betöréses lopások száma nem 43, hanem 26! Jelentős különbség, ezért a rendőrség helyesbítést kért az érintett sajtótól.

(Érdi Újság)

Címkék