Új részönkormányzatot hozhat létre a közgyűlés

T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette: a közgyűlés csütörtöki ülésén egy új részönkormányzat létrehozásáról dönt. A részönkormányzat Sasváros és Újtelep városrészekben, Érd dél-nyugati részén jönne létre. 

Hasonló tartalmaink:

A polgármester elmondta: a vonatkozó jogszabály szerint részönkormányzatot akkor hozhat létre a közgyűlés, ha az adott városrész a település egészéhez képest különleges helyzetű, fekvésű, eltérő lakossági összetételű, földrajzilag is elkülönült terület. A tervezett részönkormányzat a 30. és 40. vasútvonalak közötti részre terjed ki; két oldalról vasútvonal határolja, harmadik oldalról pedig a település közigazgatási határa, így földrajzilag is elkülönül Érd többi részétől – mutatott rá T. Mészáros András, aki elmondta azt is: a részönkormányzat alakuló ülésére várhatóan januárban kerülhet sor. Érden egyébként egy részönkormányzat működik: az Óvárosi-Újváros Településrészi Önkormányzat.

T. Mészáros András elmondta azt is: sokan érdeklődnek a Polgármesteri Hivatalban már meglévő kútjuk bejelentésével kapcsolatban. A polgármester kérte a lakókat, legyenek türelemmel, ne siessenek a bejelentéssel, hiszen az országgyűlés módosította a határidőt, 2020 decemberéig.
– Arra kérem az érdieket, várják meg, míg egyértelműen kialakul az eljárásrend – tette hozzá.

 

 

Címkék