Kiütéses dupla siker

A hazai 29–22-es győzelem után idegenben hat góllal, 31–25-re győzte le a Dunaújvárosi KKA csapatát az ÉRD, amely kvalifikálta magát az EHF-Kupa csoportkörében.

Hasonló tartalmaink:

Már sokan, sőt még az érdi játékosok is megijedtek egy kicsit az első hat perc után, hiszen a DKKA 5–0-ra lépett meg és közel került ahhoz, hogy ledolgozza idegenben kapott hétgólos hátrányát, de Szabó Edina nem kért időt, nyugalmat sugárzott magából, ez pedig épp elég volt, hogy az érdiek felébredjenek. Sőt, olyannyira felébredtek, hogy Janurik Kinga remek védéseinek köszönhetően az ÉRD a huszadik percre megfordította a mérkőzést (7–8). Ezt követően háromra, majd a félidőig négy gólra duzzadta vendég előny, ami összesítésben már tizenegy gólos előny volt. Nem tudjuk, hogy szándékos volt-e, de azért sokatmondó, hogy a szünetben a szervezők lejátszották Newik – Good bye című számát, hiszen a DKKA-nak tizenkét góllal kellett volna megnyernie a második (negyedik) félidőt.

A második játékrész remekül kezdődött, az ÉRD 19–12-re vezetett, s ekkor eldőlt a továbbjutás kérdése, Szabó Edina az utolsó tizenöt percben már forgatta csapatát és kulcsjátékosait pihentette, hiszen az érdi vezetőedző tisztában volt vele, hogy a DKKA nem tudja ledolgozni hátrányát. Aztán a hajrá előtt, a 48. percben nyolc volt közte (24–16).

A hajrában ugyan faragott hátrányából a hazai együttes, de az ÉRD már olyan variációkat is kipróbált, hogy hét mezőnyjátékossal támadott. Ebből ugyan Rácz-Vincze Melinda kétszer is szerzett félpályán túli, üreskapus gólt, de az érdiektől Gulyás Vanda és Szabó Laura is szórta a gólokat a beálló poszton.

A 19. szülinapját épp a meccs napján ünneplő Szabó Laurának a több mint százfős érdi szurkolótábor első – hétméteresből szerzett – gólja előtt elénekelte a „Boldog szülinapot!” című nagysikerűt.

A végjátékban nem volt kérdés, az ÉRD könnyed, 31–25-ös győzelmet aratott, ezzel kettős győzelemmel, 60–47-es összesített eredménnyel ejtette ki a címvédő DKKA-t.

„Nem tetszett az eleje, de aztán összeállt a védekezésünk, pontosabbak lettek a támadásaink, elindultunk lábbal és fejben is, aztán már nem volt baj. Annak örülök, hogy megőriztük az őszi veretlenségünket, egy pontot veszítettünk, de az belefér. Jó érzéssel megyünk a válogatottba.” – mondta Klivinyi Kinga. „Remélem, hogy  nem fogok pihenni és ott leszek az Eb-n, utána kapunk egy pár nap pihenőt és aztán készülünk a Győrre.” – tette hozzá.

EHF-Kupa, 3. selejtezőkör, 2. mérkőzés
DKKA–ÉRD 25–31 (10–14)
Dunaújváros, 1200
néző. Vezette: Vranes, Wenninger (osztrákok)
DKKA: Oguntoye – Klujber 3 (1), KOVÁCS ANNA 5 (1), Szalai B. 2, Cifra 1, MICIJEVIC 5, RÁCZ-VINCZE 4. Csere: Csapó (kapus), Kudor 3, Hornyák B., Karnik 2, Molnár B., Nick, Takács D., Grosch
Edző: Zdravko Zovko
ÉRD: JANURIK – Krpezs 2 (1), M. GONZÁLEZ 4 (2), A. Bulatovics 1, Kisfaludy, KLIVINYI 5, ARAÚJO 3. Csere: Gridnyeva (kapus), SIGNATÉ 5, Gulyás 2, Barján 1, Fekete B. 2, SZABÓ L. 5 (2), Havronyina, Vajda
Az eredmény alakulása: 6. perc: 5–0. 11. p.: 5–4. 22. p.: 7–10. 26. p.: 10–13. 38. p.: 12–19. 45. p.: 15–23. 51. p.: 19–26. 54. p.: 22–28.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5

Szabó Edina: - Gratulálok a lányoknak, köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísérték a csapatot. Jól harcoltak, jól küzdöttek a lányok, szerettek volna továbbjutni. Elköszöntünk azoktól, akik a válogatottaknál folytatják, nagyon szurkolunk nekik, a többiekkel pedig folytatjuk tovább a munkát.

Fotó: handballerd.hu

Címkék