Plüssmackót minden Dél-Pest megyei mentőbe!

Pappné Péva Krisztina indította el Érden és környékén a mozgalmat, mely célul tűzte ki, hogy minden gyermeket szállító mentőbe kerüljenek plüssmackók. A gyűjtőakció facebook oldalán megtalálható a gyűjtőpontok listája.

Hasonló tartalmaink:

Pappné Péva Krisztina tájékoztatott a részletekről:

“A macigyűjtő akció Győrből indult. Ladocsi Norbert felhívásábán azt kérte, hogy aki teheti, csatlakozzon a kezdeményezéshez, és küldjön egy macit, hogy minden mentőben legyen egy plüssmaci, amikor kisgyereket szállít. Ezzel egyidejűleg arra buzdított mindenkit ,hogy az akciót indítsa be a saját városában, megyéjében.

Én is édesanya vagyok, és egyből a gyerekeimre gondoltam: a 3 éves Zsomborra és a másfél éves Norinára. Ráadásul Norcsi az utóbbi hetekben kétszer is volt kórházban. Kruppos, és befulladt. Rögtön az ügyeletre rohantuk vele, onnan a törökbálinti tüdőgondozóba irányítottak minket. A kislányom nagyon meg volt rémülve: nem értette mi történik, ki ez a sok ismeretlen nővér és orvos, mi ez a sok vizsgálat. Az egyetlen dolog, ami kicsit megnyugtatta, a két hűséges játéka, a rongybaba és a dínó volt, akik mindenhova követik. Szerencsénk volt, hiszen nekünk volt időnk elrakni a játékokat. De ha vészhelyzet van, baj történik, és mentőt kell hívni, ilyenre nincs idő! Pedig egy puha mackó sokat jelent a kis betegeknek: megnyugtatja őket, elvonja a figyelmet a sokszor fájdalmas beavatkozásoktól.

Nem volt kérdés, hogy csatlakozok a kezdeményezéshez. Elindítottam egy csoportot, a facebook-ön Plüss Macit minden Dél-Pest Megyei Mentőbe ( Érd És Környéke) néven. Az akcióhoz alig két hét alatt 272 ember csatlakozott, és kb. 100 maci gyűlt össze. Gyűjtőpontokat hoztunk létre Érden, Százhalombattán,Tárnokon, és Budapest 11. kerületében is. Nagyon sok hozzám hasonló anyuka csatlakozott. Kaptunk macikat Vecsésről, Csepelről és Tatáról is.

És hogy miért maci? A kezdeményezés már eleve macikról szólt, én már ehhez csatlakoztam. De úgy gondolom, a macikat mindenki szereti, a fiúk és a lányok egyaránt, jó hozzájuk odabújni, megölelni őket. Így kérek mindenkit, támogassák kezdeményezésünket! Ajánlják fel a gyerek régi macijait akciónknak!”

A macikat, december 12-én tisztán, kimosva és fóliázva adják át a helyi mentőállomásnak. Minden mentővel szállított kisgyerek magával viheti a macit, amit a kocsiban kapott, ezért a gyűjtés nem állhat meg, folyamatosan szükség van újabb és újabb macikra.

A kezdeményezés lassan meghódítja az országot, hiszen Pest és Győr-Moson-Sopron megyén kívül, Békés, Hajdú-Bihar és Veszprém megye is csatlakozott az akcióhoz! 

Címkék