Már nem kérdés: őszi bajnok az Érdi VSE

Utolsó hazai mérkőzését játszotta az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának őszi szezonjában. A listavezető, Limperger Zsolt vezette érdiek a kieső, tizenhetedik helyen álló Komárom VSE-t fogadták és két fejesgóllal győzték le ellenfelüket. Ennek és a Kaposvári Rákóczi FC FC Ajka elleni vereségének köszönhetően az Érdi VSE biztosan első helyen végez az őszi szezonban – pedig hátra van még két forduló.

Hasonló tartalmaink:

Ígéretesen indult a találkozó az érdiek szempontjából, hiszen már az első két-három percben több lehetősége akadt a hazaiaknak, de a masszívan védekező vendégek nem adtak helyetCsizmadia Zoltánéknak. Igaz, a vendégekről tudható volt, hogy idegenben nemigen megy nekik, hiszen Bozsik Péter legénysége eddigi nyolc vendégszereplése alkalmával mindig kikapott, öt lőtt mellett huszonkét kapott góllal áll, ezt pedig csak fokozza, hogy a komáromiak házi gólkirálya, a háromgólos Pekler Barna sem volt bevethető. Ellenben Limperger Zsoltnak kellemes gondja volt a meccs előtt, hiszen a keret minden játékosa bevethető, így ezúttal Ebedli Zoltán maradt ki a nevezettek közül.

Az első játékrész első fele után nem sokkal az érdiek megszerezték a vezetést, miután egy oldalváltás után a balszélen meglépő Németh Gábor Vince beadását a röviden érkező Melczer Vilmos térdmagasságában fejelte Molnár Martin kapujába (1–0). Alig több mint fél óra elteltével Kelemen Patrik szerzett labdát az ellenfél tizenhatosa előtt és ugyan remekül tálalt Tárkányi Gergő elé, a csatár pörgetése a kapu mellé szállt. A 43. percben Melczer jobboldali szöglete után a kipattanón helyezkedő Kónya Benjámin tett át a hosszúra, de Csizmadia álló helyzetből felugorva csak a kapu mellé fejelt.

A második félidő elején Kelemen Patrik ismét labdát csent a vendégektől a tizenhatos előtt, s beadása is jó volt, de Balázsovics nem tudott kapura bólintani. Az 55. percben Balázsovics lépett ki és ugyan úgy tűnt, hogy Molnár Martin megszerzi a labdát, de hibázott és az érdi támadó a hosszún üresen álló Kelemennek passzolt, pontosabban passzolt volna, de a vendégek közbeléptek. A második játékrészben a két érdi lehetőség ellenére a komáromiakvoltak aktívabbak, többet birtokolták a labdát, de helyzetet nem tudtak kialakítani.

A második játékrész 18. percében Melczer Vilmos baloldali beadását Tárkányi fejelte a kapura, de Molnár Martin bravúrral védett, de még nem szabadult fel a vendégek kapura, Kónya Benjámin távoli lövése nem sokkal ment mellé.

A 68. percben Csiszár Zoltán duplázta meg az érdi előnyt, miután egy szögletből Molnár épp az ő fejére ütötte ki a labdát, az érdi védő pedig köszönte szépen és befejelte (2–0).

Alig két perccel később Németh Gábor remek labdaszerzése után szépen játszott össze az időközben csereként beálló Pintér Nikolával, majd a második hullámban érkező másik csere, Pallagi Botond tüzelt, lövése épphogy fölé ment.

A 81. percben Ország Péter jobboldali beadását a hosszún érkező Németh Gábor csak Molnár ölébe tudta visszahúzni, míg a túloldalon épp Ország mentett a kilépő Simigla Attila elől, megakadályozva a vendég ziccert.

A komáromiaknak a hajrában akadnak kapura lövéseik, de vagy Kertész Ferenc vagy a hazai védelem hatástalanítja. Az érdiek egy kontra után növelhették volna háromra előnyüket, de Kelemen kísérletét lábbal védte a komáromi kapus.

Az érdiek könnyed, 2–0-s győzelmet arattak a Komáromi VSE elleni, idei utolsó hazai bajnoki mérkőzésükön, s köszönhetően annak, hogy a Kaposvári Rákóczi FC hazai környezetben kikapott az FC Ajkától az érdiek első helyen zárják az őszt, pedig még két kör van hátra az idei évadból.

NB III, Nyugati csoport, 16. forduló
Érdi VSE–Komárom VSE 2–0 (1–0)
Érd, 250 néző. Vezette: Molnár Ádám (Legeza, Vad)
Érdi VSE: Kertész F. – Ország, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Kónya, Csizmadia(Pallagi, 64.), Melczer – Tárkányi (Gyurácz B., 75.), Balázsovics (Pintér N., 58.), Kelemen P.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Komárom VSE: Molnár Martin – Hajmási, Koronczai, Musitz, Módi – Végh B., Soós P.(Végh T., 73.), Szekér, Simigla – Róth (Alasztics, 67.), Ivanovics.
Vezetőedző: Bozsik Péter
Gólszerzők: Melczer (24.), Csiszár (68.)

Mestermérleg:

Limperger Zsolt: – Jó érzés. Az első fordulótól kezdve mindig azt mondjuk, hogy szeretnénk nyerni minden mérkőzésen, az teljesen mindegy, hogy az ellenfelet hogy hívják. Elég meggyőző játékkal nyertünk ma, teljesen megérdemelt volt a mai három pontunk is. Mindenki örül, de mindent helyén kell kezelnünk, látszik, hogy a srácok sem szállnak el, ugyanúgy edzenek, mintha utolsó előttiek lennénk, hálistennek nekem ezzel nem kell foglalkoznom.

Bozsik Péter: – Végülis egy szoros meccset játszottunk az első helyezettel. Szervezettek voltunk, igyekeztünk stabilan védekezni, nem tudtunk belőle annyiszor kontratámadásba kijönni, mint ahányszor szerettük volna, de az utolsó húsz percre – minden mindegy alapon – szerkezetet váltottunk, bátrabbá tettük a támadójátékot, akkor voltak lehetőségeink, de a támadóharmadban rossz döntéseket hoztunk és nem tudtunk annyi helyzetet kidolgozni, mint amennyi a lehetőségeinkből adódott volna.

Fotó: Balogh István

Címkék