Megkaptuk a válaszokat

A hétvégi labdarúgó programajánlónkban néhány kérdést felvetettünk a pályára lépő csapatokkal kapcsolatban, s ezekre a kérdésekre meg is kaptuk a választ.

Hasonló tartalmaink:

Az egyik ilyen kérdésünk volt, hogy tud-e javítani a Merkantil Bank Liga NB II-ben a Budaörs, hiszen a Márkus Tibor és Kovács László által irányított együttesnek meg volt a lehetősége, hogy a válogatott szünetben rendezze a sorokat. De már a beharangozóban is megjegyeztük, hogy nem lesz egyszerű dolga Sajbán Miklóséknak, hiszen az aktuális ellenfél, a Soroksár SC jó formában van, elmúlt hat meccsén négyszer nyert, kétszer döntetlent játszott. Ez most öt győzelemre nőtt, miután a Budaörs 5–0-ra kapott ki. Pedig a BSC jól kezdett, az első percekben több ígéretes lehetősége is akadt, de nem sikerült vezetést szerezni, majd az első játékrész második felében előbb Huszák Tamás, majd Lovrencsics Balázs, végül Gengeleczki Gergő is bevette Ordasi Gergő kapuját, így a szünetre tulajdonképpen megpecsételődött a sorsa a budaörsieknek. A fordulás után sem csüggedt a Soroksár, amely Lovrencsics második gólja után még Bajzát Péter révén 5–0-ra győzött. Tehát a kérdésünkre a válasz: nem sikerült javítani a Budaörsnek.

Merkantil Bank Liga NB II, 17. forduló
Soroksár SC–Budaörs 5–0 (3–0)
Gólszerzők: Huszák (28.), Lovrencsics B. (34., 62.), Gengeleczki (42.), Bajzát (75.)

Az NB III Nyugati csoportjával kapcsolatban két kérdés volt, az egyik, hogy az Érdi VSE megnyeri-e az őszt, a másik, hogy a Diósd ki tud-e lábalni a gödörből. Itt azért felemás volt a mérleg, hiszen az érdiek megnyerték az őszt, miután hazai környezetben győzték le a Komárom VSE-t. Ellenben a Diósd nem tudott javítani, miután a TARR-Andráshida SC otthonában Bíró András 72. percben szerzett góljával 1–0-ra kikapott Nahóczky Attila együttese, amely így továbbra is tizenötödik a tabellán, hiszen az előtte álló Hévíz SK előnye három pont, míg a diósdiak előnye a tizenhatodik VLS Veszprémmel szemben öt pont.

NB III, Nyugati csoport, 16. forduló
Érdi VSE–Komárom VSE 2–0 (1–0)
Gsz.: Melczer (24.), Csiszár (68.)
TARR-Andráshida SC–Diósd 1–0 (0–0)
Gsz.: Bíró A. (72.)

A szeptember 4. óta nyeretlen Százhalombattai LK idei utolsó hazai mérkőzésére készült a Nagykáta SE ellen a Pest megyei első osztály tizenötödik fordulójában. A hosszú sorozat után az SZLK esetében is csak a javítás lehetett a kérdés, de ez nem sikerült. A találkozón a Nagykáta szerezte meg a vezetést a hatodik percben, de Gálvölgyi István csapata még a szünet előtt fordítani tudott. Aztán a térfélcsere is fordulatot hozott, miután a vendégek is meg tudtak újulni és 3–2-re nyertek. A százhalombattaiak így kieső helyen telelnek.

Pest megyei I. osztály, 15. (utolsó őszi) forduló
Százhalombattai LK–Nagykáta SE 2–3 (2–1)
Gsz.: Móra (19.), Károlyi O. (45.), ill. Mányi (6.), Szalkai (52.), Komonyi (76.)

A Pest megyei másodosztályban szereplő Törökbálinti TC-vel kapcsolatban még minimális matematikai esély volt arra, hogy ne végezzen az élen a déli csoportban, de Lipők Andrásék simán, 4–1-re nyertek Kiskunlacházán a Pereg SE otthonában, így hiába győzött a törökbálintiakat üldöző Fémalk-Dunavarsány hazai környezetben 5–2-re a Taksony SE ellen, a TTC nyerte az őszt. A Pereg SE–TTC találkozó talán legkülönösebb jelenete az volt, hogy a házi góllövőlistát tizenhat góllal vezető Vattamány Dávid nem talált a kapuba, ez harmadszor fordult elő vele tizenöt forduló alatt, de először úgy, hogy a TTC egynél több gólt lőtt.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 15. (utolsó őszi) forduló
Kiskunlacháza: 
Pereg SE–Törökbálinti TC 1–4 (1–1)
Gsz.: Rottenbiller (7.), ill. Vörös D. (45+9., 87.), Orbán M. (74.), Tömösközi (82.)

A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában két hatpontos meccset rendeztek, hiszen a forduló előtt második Érdi VSE II fogadta a harmadik FC Dabas III-at, míg az ötödik Tárnok KSK a hatodik Délegyháza KSE-t. Az érdiek hazai környezetben játszottak, de nem az Ercsi úti sporttelep füves pályáján, mert a dabasiak – állításuk szerint – nem hoztak stoplis cipőt és kérték, hogy a találkozót a műfüvesen tartsák. Az érdiek az első félidő végén kerültek hátrányba, amikor egy dabasi kontra után a hazaiak nem szabadítottak fel. A térfélcsere után kettőre nőtt a Dabas előnye, majd a végjátékban Tinger Péter szépített, de ez kevés volt a pontszerzéshez.

A Tárnok KSK ellenben megnyerte a hatpontos meccsét, miután honi környezetben 3–0-ra verte a Délegyházát. Százhalombattán valami nem stimmel, hiszen a Dunafüred-Százhalombatta is vereséget szenvedett, nem csak az SZLK. A megye hármas gárda a Bugyi SE II otthonában kapott ki 2–0-ra. A listavezető Diósdi TC ellenben otthon tartotta a három pontot, miután a Szigetszentmárton KSE-t 3–1-re verte.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 12. forduló
Tárnok KSK–Délegyháza KSE 3–0
Gsz.: Váradi (24.), Gyulay (34.), Sárai (78.)
Bugyi SE II–Dunafüred-Százhalombatta 2–0
Gsz.: Molnár B. (48.), Pap Gy. (90.)
Érdi VSE II–FC Dabas III 1–2 (0–1)
Gsz.: Tinger (89.), ill. Bukovszki (45.), Kardos (58.)
Diósdi TC–Szigetszentmárton KSE 3–1 (0–0)
Gsz.: Tari (69.), Kóka (75.), Kiss M. (90.), ill. Horváth M. (54.)

(a Sóskút SKE szabadnapos volt a fordulóban)

Címkék