Készül az új tankerület az Alispán utcában

Kis csúszással, de elkezdődött a felújítás az Alispán utcában, ahová télen beköltözik az Érdi Tankerületi Központ. A régi IPOSZ székházat a nyár folyamán vásárolta meg a város a Modern Városok Program keretében. A felújított intézményben három járás ötven intézményét irányítja majd az új központ.

Hasonló tartalmaink:

2017. január elsejétől a KLIK Klebelsberg Központ néven működik tovább, területi szervei pedig ötvennyolc tankerületi központba olvadnak be. A vonatkozó kormányrendelet értelmében az egyik ilyen tankerületi központ Érden lesz, feladat ellátási területe pedig az Érdi, Budakeszi és Pilisvörösvári járásra terjed ki.

A köznevelési intézmény fenntartói jogait és kötelezettségeit tekintve 2017. január 1-jétől a KLIK jogutódja az a tankerületi központ, amelynek meghatározott feladatellátási területén a köznevelési intézmény székhelye található.

A köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők, a gazdasági, ügyviteli, műszaki és kisegítő munkakörben foglalkoztatottak, illetve a fenntartással és működtetésével összefüggő feladatokat ellátó személyek átkerülnek az illetékes tankerületi központ állományába szintén 2017. január 1-jével.

A tervek szerint a jelenleg felújítás alatt álló volt Ipartestület épületébe mintegy 40-50 főnyi dolgozó költözik.

Címkék