Fórum a Minaret fejlesztéséről

Érd a Modern Városok Program keretében gyógy-, sport és kulturális turisztikai beruházások megvalósítását tervezi Ófaluban. A Minaret  környékének rendezése is a kiemelt városfejlesztési célok közé tartozik: a Hamzsabég tér bevonásával egy attraktív, turisztikailag is vonzó területet szeretnének kialakítani. A tervezési folyamat most zajlik, az elképzeléseket egy október 15-ei lakossági fórumon ismertették Ófaluban, a volt II. Lajos Általános Iskola épületében.

Hasonló tartalmaink:

Ófalu életében hatalmas előrelépés lesz, ha a tervek megvalósulnak – mondta tudósítónknak Antunovits Antal önkormányzati képviselő, a fórum levezetője, aki nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy minél többen eljöjjenek erre a hétfő délutáni lakossági fórumra, és elmondhassák véleményüket a tervekről. Ezeket Kovács Csaba építész, a NART építésziroda vezető tervezője, a MOME Építészeti Intézet igazgatója ismertette a telt házas rendezvényen.

SAM_3802

Mint elmondta, a Minaret olyan értéke Érd-Ófalunak, ami az egész ország számára jelentős, és megérdemli az odafigyelést, gondoskodást.  Új közterületi kapcsolatokat szeretnének létrehozni, összekötni a gátat, illetve a mögötte lévő zöld területet és a Hamzsabég teret. A tér új funkciókkal gazdagodna: játszóteret, közösségi találkozásra, illetve sportolásra alkalmas területet építenének itt ki. A Minaret környékét pedig olyan módon alakítanák ki, hogy a forgalom csökkenjen: a Hamzsabég téren helyeznék el a buszfordulót, a Minaret pedig  tehermentesülne a buszforgalomtól. Olyan kiegészítő funkciók is megjelenhetnek a téren, mint a cukrászda, kávézó, turisztikai iroda, helytörténeti kiállítás.

A beruházás megvalósításához megérkezett 1,5 milliárd forint a város számlájára – erről már dr. Bács István alpolgármester számolt be. Mint mondta, az első lépés a Helyi Építési Szabályzat módosítása lesz, amire várhatóan a novemberi közgyűlésen kerül majd sor. A részleteket – hol telepítsék a játszóteret, a közvilágítást, a padokat – egy közösségi tervező bevonásával alakítja majd ki az építész. Ez a közösségi tervező a helyi lakosokkal fog egyeztetni ezekről a kérdésekről. Bács István elmondta azt is: ha novemberben elfogadják a HÉSZ módosítását, utána elkezdhetik a közösségi tervezést, majd kiírhatják a közbeszerzést, és várhatóan jövő ősszel elindulhat a megvalósítás is.

 

Címkék