Átadták a gyermek-egészségházat a Bajcsy-Zsilinszky úton

Ünnepélyes keret között is átadták szerdán délben a Bajcsy-Zsilinszky út 47. alatti gyermek-egészségházat, ami belügyminisztériumi forrásból újult meg az elmúlt hónapokban. A felújított rendelőhöz négyezer gyermek ellátása tartozik. Az épületet 29 éve építették, azóta ez volt az első rekonstrukció. 

Hasonló tartalmaink:

A Parkvároshoz tartozó rendelőben korábban nemcsak a gyermekorvosok, hanem a felnőtt háziorvosok is rendeltek, sőt két védőnői körzet is itt kapott helyet, így elmondható, hogy kinőtték az ott dolgozók az épületet. Dr. Veres Judit, gyermekorvos, az Egészségügyi Bizottság elnöke elmondta, hogy 1987-ben társadalmi munkával építették anno a rendelőt, ami azóta leamortizálódott. Év elején a Polgármesteri Hivatal segítségével pályázatot nyújtottak be a Belügyminisztériumhoz, ami 30 millió forinttal támogatta az újjáépítést. A rendelő 5 hónap alatt szépült meg, mostanra méltó körülmények fogadják a gyermekeket és a szülőket, mivel a felnőtt háziorvosok már nem ide, hanem néhány házzal odébb, a Bajcsy-Zsilinszky út 40. szám alá költöznek, a szintén nemrég felújított Benu Gyógyszertár mellé.

A rendelőben a rendelkezésre álló harmincmillió forintból védőnői szobákat és két új gyermekrendelőt alakítottak ki. Emellett korszerűsítették a fűtést, kicserélték a nyílászárókat és a hőszigetelést is elvégezték. Valamint felújították a tetőt és a teljes vízelvezetési rendszert is. A jövőben az épületet akadálymentesen is megközelíthetővé vált.

T. Mészáros András polgármester köszönetet mondott az Egészségügyi Bizottságnak, és elnökének Dr. Veres Juditnak, aki, ahogy a városvezető fogalmazott, kijárta, hogy mostanra már csak két rendelő van Érden, ami még nem lett felújítva. Mostanra már csak az ófalusi és a Bagoly utcai rendelő maradt ki, de mindkettő esetében tudni vélik már a felújítás módját és idejét.

A polgármester elmondta még, hogy az érdi egészségügy folyamatosan és dinamikusan fejlődik, hiszen a Karolina utca és a Felső utca sarkán új egészségház épül, ami azt a funkciót szolgálja majd, hogy a jelenleg a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben rendelő háziorvosok ott kapjanak elhelyezést. Ennek a beruházásnak köszönhetően pedig a szakrendelőben felszabadult helyiségekben kényelmesebben és színvonalasabban lehet majd a szakrendeléseket igénybe vennie az itt élőknek.

T. Mészáros András polgármester végül hozzátette, hogy pályáznak a kormánynál arra is, hogy a szakorvosi rendelő régi szárnyát és az egészségügyi diagnosztikai gépparkot 1,2 milliárd forint értékben felújíthassák.

Címkék