KIEJTETTÉK A HALADÁST!!!

Továbbjutott az ÉRDI VSE  a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé. A kilencedik körben oda-visszavágós párharcok vannak, melyet – az MLSZ előzetes kiírása szerint – február 11-én és március elsején rendeznek.

Hasonló tartalmaink:

Totális drámában, tizenegyesekkel jutott a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé az Érdi VSE!

Egészen hihetetlen forgatókönyv szerint alakult az Érdi VSE Swietelsky Haladás elleni találkozója. Az érdiek nem voltak megilletődve, attól, hogy egy élvonalbeli klub látogatott az Érdi VSE Sporttelepére, ám az első helyzetek a vendégek előtt adódtak. A hetedik percben egy szöglet után a vendégek cselezgettek, s Kertész Ferenc nem tudott védeni, de Csiszár Zoltán a gólvonalról szabadított fel. Aztán nem sokkal később Pallagi Botond roboghatott volna a Haladás kapuja felé, de hosszan szöktette magát. Mindkét kapu veszélyben volt, de meglepetésre az érdiek alakítottak ki több helyzetet, igaz a nagyobb lehetőségek Mészöly Géza együttese előtt adódtak. A 12. percben Balázsovics Máté több jó cselt mutatott be, majd a vendégek buktatták őt, s a megítélt tizenegyest Kelemen Patrik értékesítette. Gyurján Márton jobbra ment, Kelemen balra lőtt (1–0).

A 28. percben Sjoerd Ars lőtt kapufát, majd Iszlai Bence kísérlete szállt fölé. Az érdiek nem adták olcsón magukat, Balázsovics Máté és Kelemen Patrik is többször veszélyeztetett, de a szünetig nem változott az állás. Az érdiek nem játszottak alárendelt szerepet, de a fordulás után a 46. percben egy jobboldali akció után Ars csúsztatott a kapufára, s a labda utat talált a hazai kapuba (1–1).

Aztán majdnem vezetett a Haladás, de Overgoor csak a kapufát találta el. A 67. percben Gyurján Márton rosszul lépett ki, Balázsovics Mátét utolsó emberként kaszálta el, így mehetett zuhanyozni – helyére a vasiak negyedik számú kapusa, Lévay Gergely állt be. Hiába volt emberhátrányban Mészöly Géza csapata, Ars egy jobboldali szöglet után ismét fejelt egy gólt, így a hajrá előtt vezetett a szombathelyi alakulat.

Az utolsó percekben kevés akció volt, de a 93. percben – amikor többen hazaindultak – mezőnyfölényt alakított ki az érdi csapat a Haladás kapuja előtt, majd kisebb kavarodás után Csizmadia Zoltán – ha csak üggyel-bajjal is – de egyenlített.

A kétszer tizenöt perces hosszabbításban sem volt sok kapura lövés, de egy gyors indítás után Csizmadia Zoltán szolgálta ki remekül Kelemen Patrikot, aki a kapu üresen tátongó hosszú oldalába lőtt (3–2).

A hosszabbítás második félidejében Sjoerd Ars esett el Honti Attila mellett, amiért Szilasi Szabolcs tizenegyest ítélt. A büntetőt Iszlai Bence középre lőtte, Kertész Ferencről épp a Haladás csapatkapitánya elé pattant a labda, s az ismétlést már nem hibázta el (3–3).

Az utolsó percekben nem született döntés, így jöhettek a tizenegyesek.

Kelemen Patrik állt oda először, s magabiztosan lőtt a kapuba, majd Iszlai is megtette ugyanezt. A második körben Honti Attila sem hibázott, viszont Kovács Lóránt lövését hárította Kertész Ferenc.

Ezt követően Palásthy Norbert és Gaál Bálint, majd Melczer Vilmos és Ars sem hibázott, így az utolsó érdi rúgó lábában volt a döntés. A kapus, Kertész Ferenc állt oda és belőtte! Továbbjutott az Érdi VSE, kiejtve az élvonalbeli szombathelyi Haladást!

„Nagyon küzdelmes volt, nagyon elfáradtam, és szerintem az egész csapat is. „Nem gondoltam volna, hogy a rendes játékidőben kiegyenlítünk. De borzasztóan erősek vagyunk mentálisan, és nem fáradtunk el és végigcsináltuk. A tizenegyesekben is együtt voltunk, így tudtunk nyerni” – fogalmazott Kelemen Patrik. „Nagyon egységes a csapat, bent az öltözőn belül is, majdnem azt mondom, hogy már testvérek vagyunk. Ez nagyon sokat számít.” – tette hozzá. „Hittem benne, hogy legyőzzük a Haladást és ez volt a legfontosabb, úgy érzem, hogy az Úr megint megsegített minket.” – jegyezte meg a rendes játékidőben két gólt jegyző támadó.

„Limperger Zsolt kérdezte, hogy vállalom-e, mondtam, hogy természetesen” – felelte Kertész Ferenc, arra a kérdésre, hogy miért ő állt az utolsó büntető mögé. „Edzések után Nagy Endrével szoktunk gyakorolni. Neki nehéz rúgni, mert sokáig kivár. Most is így tettem, megvártam merre megy a kapus.” – jegyezte meg az Érdi VSE csapatkapitánya, kapusa. „Azt mondtam a fiúknak, hogy egyet mindenképp megfogok, csak lőjék be az összeset. Akkor továbbjutunk. Úgy jöttünk erre a meccsre, hogy megnézzük, milyen kerettel jön a Haladás. Az öltözőben megbeszéltük, hogy ha nem is a kezdő csapatukkal jöttek, de egy erős kerettel, de ennek ellenére úgy gondoltuk, hogy tisztességgel álljunk helyt. A következő körben játsszunk a Fradival.” – jegyezte meg Kertész Ferenc.

MAGYAR KUPA, 8. FORDULÓ, A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Érdi VSE–Swietelsky Haladás 3–3 (1–0, 2–2, 3–2, 3–3) – tizenegyesekkel: 5–3
Érd, Érdi VSE Sporttelep, 450 néző. Vezette: Szilasi (Mohos, Aradi)
Érdi VSE: Kertész F. – Honti, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Korozmán (Melczer, 59.), Kónya B. (Gyurácz B., 78.), Csizmadia, Pallagi (Palásthy, 83.) – Balázsovics, Kelemen P.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Swietelsky Haladás: Gyurján – Tóth Máté (Gaál B., 55.), Schimmer, Jagodics, Bosnjak – Kovács L., Iszlai, Angyal – Overgoor (Lévay, 70.), Ars, Rácz (Winkler, 65.).
Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Kelemen P. (12. p – tizenegyesből, 96.), Csizmadia (93.), ill. Ars (46., 78.), Iszlai (111. – tizenegyesből)

Mestermérleg
Limperger Zsolt: Ehhez vagyunk hozzászokva, a Budaörs ellen is hasonlóan alakult a mérkőzésünk. Hozni kellett volna a mérkőzést a rendes játékidőben. De így izgalmasabb volt. NB I-es csapattal még soha nem játszottunk tétmérkőzést, úgyhogy bízom benne, hogy megint NB I-est fogunk kapni. Most frissebbek és koncentráltabbak voltak a srácok, mint a Puskás Akadémia ellen.
Mészöly Géza: Elkövettünk egy védekezési hibát a mérkőzés elején, amiből kialakult a tizenegyesszituáció – ami nem volt tizenegyes, de a játékvezető megadta. Aztán utána vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe és emberhátrányból is meg tudtuk szerezni a vezetést. A hosszabbítás utolsó percében elkövettünk egy buta hibát, amit az érdi csapat megbüntetett.Utána a ráadásban is meg voltak védekezési hibánk, ami megint előnyhöz juttatta az érdieket. Utána még mindig volt tartásunk, tudtunk egyenlíteni, a tizenegyesrúgásoknál nem volt mellettünk a szerencse és a higgadtság, így elvesztettük a meccset. Gratulálok az érdieknek, mert jól küzdöttek, de nekünk ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk.

Címkék