Két véglet van!

Nehéz a választás, de bár választhatnánk… Pénteken, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában sorsolja ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosításait – írta az érdi-vse.hu.

Hasonló tartalmaink:

Mint beszámoltunk róla, fordulatos találkozón, 2–2-es rendes játékidő után a hosszabbítást 3–3-ra hozva, az Érdi VSE tizenegyesekkel búcsúztatta a szombathelyi Swietelsky Haladás együttesét a labdarúgó Magyar Kupa nyolcadik fordulójában, így bejutott a legjobb tizenhat csapat közé.

A kilencedik körben már oda-visszavágós párharcokat rendeznek, a szövetség előzetes kiírása szerint az első meccset február 11-én, a másodikat március elsején tartják. Arról megoszlanak a vélemények, hogy kit lenne jó kapni. A sorozat ezen szakaszában – ahol még sosem szerepelt az érdi csapat – többek egy-egy nagy csapatot várnak, többek pedig úgy vélik, hogy jöjjön egy kisebb együttes, amely ellen jó esély van a továbbjutásra.

Már korábban a vezetőedző, Limperger Zsolt is így vélekedett, amikor megkapták a Haladást, ám ebben a körben csupán két „kisebb” csapat maradt, a Budafoki MTE, amely a Videoton FC-t ejtette ki és a Szentlőrinci SE, amely a BMTE-hez hasonlóan a harmadosztályban vitézkedik. Emellett az NB II-ből a Zalaegerszegi TE, a Ceglédi VSE, az Aqvital FC Csákvár, a Swietelsky-Soproni VSE, a Szolnoki MÁV FC és a Dorogi FC szerepel, továbbá az élvonalból a Mezőkövesd Zsóry FC, a Vasas FC, a Bp. Honvéd, a Gyirmót FC Győr, az Újpest FC, a Diósgyőri VTK, és az FTC lesz érdekelt a következő körben.

Kertész Ferenc a Haladás elleni meccs utáni nyilatkozatában lapunknak elmondta, hogy reméli, az FTC ellen lépnek pályára a következő körben.

A sorsolást december 2-án, reggel az M4 Sportreggeli című műsorában készíti el az MLSZ.

További, az Érdi VSE-hez kapcsolódó hír, hogy új helyszínen rendezik az NB III Nyugati csoportjának „tavaszi” első körében, a 18. fordulóban a Diósd–Érdi VSE mérkőzést, hiszen a hazaiak pályájának licencét egyelőre nem hosszabbította meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), így a Diósdi TC Sporttelepén nem rendezhetnek mérkőzést, amíg a szervezet azt nem hagyja jóvá.

A diósdiak korábban megkeresték az érdieket, hogy játszhatják-e Érden a találkozót, de a fair play szellemében erre nincsen mód, hiszen ebben az esetben Limperger Zsolték kétszer is hazai környezetben játszanának ugyanazon csapat ellen.

A Diósd ügyvezető igazgatója, Walter Zsolt arról tájékoztatta az MLSZ-t és az érdieket, hogy a Csepel FC tulajdonosával, Takács Krisztiánnal megegyeztek, így a Diósd–Érdi VSE mérkőzést december 3-án, szombaton 13 órakor a Csepel SC Stadionban rendezik.

Az érdiek idén, az első körben már játszottak egyszer a térségi riválissal, akkor Csizmadia Zoltán és Pintér Nikola góljaival győztek 2–0-ra hazai környezetben. Míg Limperger Zsolték az ötödik forduló óta vezetik az NB III Nyugati csoportját, addig a 2014/2015-ös szezonban harmadik helyen végző Diósd nem találja önmagát, Ugyan legutóbb Nahóczky Attila együttese döntetlent játszott hazai pályán – még Diósdon – a Tatabányával, de elmúlt négy meccsén egyszer sem tudott gólt szerezni. A Diósd eddig lejátszott tizenhét bajnoki mérkőzéséből négyet nyert meg két döntetlen és tizenegy vereség mellett. Ez alatt csupán kilencszer volt eredményes, de negyvenötször kapitulált, így az őszi évad után a tizenötödik helyen szerénykedik.

Viszont Limperger Zsolt a hétvégi találkozón két kulcsemberére sem számíthat, hiszen Bozsoki Imre a PAFC II elleni mérkőzésen piros lapot kapott, s az MLSZ négy mérkőzésre eltiltotta, míg Csizmadia Zoltánnak összegyűlt az öt sárga lapja, így ő is kihagyja a Diósd elleni találkozót. Továbbá az elmúlt héten betegséggel küzdő Tárkányi Gergő és Németh Gábor Vince játéka is kérdéses.

A szombaton, a csepeli stadionban 13 órakor kezdődő találkozót Szilágyi Sándor vezeti, segítői Varga Balázs és Berecz Attila lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 18. forduló
12.03., 13.00, Csepel SC Stadion:
Diósd–Érdi VSE

Ami az Érdi VSE többi csapatát illeti, az NB II Középnyugati csoportjában szereplő U15-ös és U14-es egységeken kívül befejeződtek az őszi mérkőzések. Ebben a korosztályban viszont az Érdi VSE december 4-én, 10 (U14) és 12 (U15) órától a Szigetszentmiklóssal játszik az Ercsi úti sporttelepen, illetve a legkisebbek a Bozsik-program következő állomásán vesznek részt.

U15, NB II, Középnyugati csoport, 15. forduló
12.04., 12.00:
Érdi VSE–Szigetszentmiklós

U14, NB II, Középnyugati csoport, 15. forduló
12.04., 10.00:
Érdi VSE–Szigetszentmiklós

 

Magyar Kupa, 8. forduló, a legjobb 16 közé jutásért (a kiemelt csapatok továbbjutottak)
ÉRDI VSE (NB III)
–SWIETELSKY HALADÁS (NB I) 2–2 (1–0, 2–2, 3–2, 3–3) – tizenegyesekkel: 5–3
REAC (NB III)–Mezőkövesd Zsóry FC (NB I) 1–3 (1–1)
ETO FC Győr (NB III)–Vasas FC (NB I) 2–3 (1–1)
Dorogi FC (NB II)–MTK Budapest (NB I) 1–0 (0–0)
Ménfőcsanak ESK (Megye I)–Bp. Honvéd (NB I) 0–5 (0–3)
Putnok FC (NB III)–DVTK (NB I) 1–4 (1–1)
Budafoki MTE (NB III)–Videoton FC (NB I) 2–1 (1–0)
Kecskeméti LC (Megye I)–Gyirmót FC Győr (NB I) 0–2 (0–2)
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő (NB II)–ZTE (NB II) 1–2 (0–1)
Bicskei TC (Megye I)–Ceglédi VSE (NB II) 0–2 (0–0)
FC Hatvan (NB III)–Aqvital FC Csákvár (NB II) 1–2  (0–2)
Kaposvári Rákóczi FC (NB III)–Swietelsky-Soproni VSE (NB II) 0–1 (0–1)
Baktalórántháza (Megye I)–Szolnoki MÁV FC (NB II) 1–2 (0–1)
Celldömölki VSE (Megye I)–Szentlőrinci SE (NB III) 0–1 (0–0)
HR-Rent Kozármisleny (NB II)–Újpest FC (NB I) 1–1 (0–0, 1–1, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel: 2–4
Puskás Akadémia (NB II)–Ferencváros (NB I) hosszabbítás után: 1–2 (0–1, 1–1, 1–2, 1–2)

Fotó: MLSZ facebook oldala

Címkék