Megállapodás született az új orvosi rendelőről

Hosszú távú szerződést írt alá a város vezetése, a BENU Magyarország Zrt., illetve a Fundamed Háziorvosi Szövetkezet képviselője december 1-jén. A cég a Bajcsy-Zsilinszky út 40. szám alatti épületét bővítette, átalakította, így nemcsak egy gyógyszertár kaphatott itt helyet, hanem egy orvosi rendelő is, ahol hamarosan három háziorvos kezdi meg rendelését, és – mint dr. Papp István, a cég igazgatósági tagja elmondta – még egy háziorvosnak jut hely az új épületben.

Hasonló tartalmaink:

Ezzel kapcsolatban T. Mészáros András elmondta: azért különösen fontos, hogy négy körzetet tud ellátni a rendelő, mert Érd lakossága évente ezer fővel bővül, az orvosokra egyre több beteg jut, így lassan át kell gondolni a már kialakított körzethatárokat.

T. Mészáros András a megállapodás megkötésével kapcsolatban elmondta: reméli, hogy a későbbiekben is együtt tudnak majd működni a BENU Zrt.-vel.

A városvezető emlékeztetett arra is: az elmúlt esztendőken a város háziorvosi rendelőinek 90 százaléka megújult, és már csupán két intézmény van hátra: az ófalusi és a Bagoly utcai, de már ezekre is megvannak a források, így a jövő esztendőben e két rendelő fejlesztése is megvalósul.

Dr. Horváth Ildikó, a Fundamed Háziorvosi Szövetkezet elnöke lapunknak azt hangsúlyozta: hatalmas előrelépést jelent, ha egy háziorvos új rendelőbe költözhet, mind a betegek, mind a saját szempontjából. Nagyszerű lehetőségnek nevezte azt is, hogy az új rendelőben még egy orvos dolgozhat; mint utalt rá, az ilyen jellegű bővítésekre nem mindenütt van mód, és az, hogy itt ez megvalósulhat, a résztvevők együttműködésének köszönhető.

 

Á. K.

Címkék