Átadták a Karolina utcai egészségházat

Megújult az egészségügy intézményi háttere Érden: egy kivételével mindegyik háziorvosi rendelőt modernizálták, és az utolsó építkezése is elkezdődött; idén megkezdődik a szakrendelő teljes rekonstrukciója, és megnyitotta kapuit a Karolina utcai új egészségház is. Az ünnepélyes átadáson dr. Aradszki András országgyűlési képviselő hangsúlyozta: az érdi egészségügyért végzett munka folytatódni fog.

Hasonló tartalmaink:

Érden az egészségügy elismerésre méltó lépéseket tett előre, és ez a munka folytatódni fog – mondta a szerda délelőtti átadáson Aradszki András, hozzátéve: a Dr. Romics László Egészségügyi Központ teljes rekonstrukcióját is elvégzik, erre a források a Modern Városok Program keretéből rendelkezésre állnak, és a felújítást az idén elkezdik.

– A szakrendelő felújítása, bővítése indokolta, hogy a háziorvosok rendelése kiköltözzön az épületből. Ez az új egészségház tökéletes választás, ráadásul a szakrendelő mellett van, így a rendelés nem került távol a szakintézménytől – tette hozzá a politikus.

Az egészségház a Delfintel Kft. beruházásában, az önkormányzattal együttműködve valósult meg. Három háziorvos, két fogorvos, gyógyszertár és gyógyászati segédeszközbolt kapott helyett az akadálymentes, liftes intézményben. Az épület korszerű, energiatakarékos hűtés-fűtési rendszerrel, hőszigetelt nyílászárókkal és napelemes erőművel rendelkezik. Mint dr. Schütz István háziorvos elmondta, olyan berendezéssel látták el a helyiségeket, amely sterilre cseréli az elhasznált levegőt. Az épületben minden helyiség légkondicionált; a hűtőberendezést napkollektor üzemelteti.

Kollégája, dr. Kiss József azt hangsúlyozta: ebben az új, nyugodt környezetben a betegek sokkal nyugodtabbak, és már most sok pozitív visszajelzést kaptak.

 Fotók: Boros Sándor

Címkék