Nyolcról fordítottak a japánok

Hat válogatott játékosa és Győri Barbara nélkül játszott felkészülési mérkőzést a japán válogatottal az ÉRD női kézilabda csapata. Ugyan Szabó Edina csapata a 14. percben már 9–1-re vezetett, de a japánok meg tudtak újulni, s 29–23-ra nyertek.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Edinának a junior csapatból kellett feltöltenie csapatát, hiszen a magyar válogatottal Janurik Kinga, Kisfaludy Anett és Klivinyi Kinga, a spanyolokkal Mireya González, a szerbekkel pedig Katarina Krpezs-Slezák készül a december 4-én kezdődő svédországi Európa-bajnokságra, emellett a balszélső, Larissa Araújo is a brazil válogatottak szerepelt egy nemzetközi tornán, ahol az első hírek arról szóltak, hogy a szélső súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. A japán válogatott két legismertebb játékosa – legalábbis hazánkban – az Alba Fehérvár KC-t erősítő Mayuko Ishitate és Yuki Tanabe.

A hat kulcsjátékos kimaradása miatt lehetőséget kapott Reizinger Sára, Németh Zsófia és Bernát Dorina is, igaz, utóbbi korábban már többször szerepelt a felnőtt csapatban.

Az ÉRD jól kezdett, hiszen Gulyás Vanda gólja után még tudtak egyenlíteni a japánok, de a második és a tizennegyedik perc között nem tudták bevenni Szvetlana Gridnyeva kapuját, miközben a hazaiak nyolcszor is betaláltak.

Ezt követően viszont egy négygólos szériával zárkóztak az ázsiaiak, majd a szünetig egyre csökkentették hátrányukat (13–12). Megjegyzendő, hogy ekkor már a juniorok is lehetőséghez jutottak. A fordulás után átvette az irányítást a német Ulrik Kirkely vezette japán csapat, s 13–16 után Szabó Edina időt kért, de az ÉRD nem bírta a hajrát, 23–24 után az utolsó hat percet 6–0-ra nyerték a vendégek, így 29–23-ra kikapott a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában az ÉRD.

Felkészülési mérkőzés
ÉRD–Japán 23–29 (13–12)
Batthyány tornacsarnok, 350 néző. Vezette: Haraszti, Nachtmann
Gólszerzők: Vajda 8, Szabó L. 5, A. Bulatovics, Barján 3–3, Signaté, Gulyás 2–2, ill. Ishitate 9, Katsuren 5, Fujita, Kawamura 4–4, Tada, M. Nagata 2–2, Tanabe, Ikehara, Kawata 1–1.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 5/4

 

Címkék