Összefogásból épülhet fel a Tárnokon leégett ház

Mindenük odaveszett a tűzben, ezért csak az összefogásban bíznak. Teljesen kiégett egy családi ház pár napja, a tárnoki Szőlőhegyi úton. A 60 nm-es, könnyűszerkezetes épületben egy idősebb házaspár élt, – senki nem sérült meg, de szinte minden a lángok martalékává vált: bútorok, ruhák, fényképek, emlékek.

Hasonló tartalmaink:

Most egy lakókocsiban húzzák meg magukat – mondta el az Érd FM-nek Janzsó Mónika, a Vöröskereszt területi munkatársa, aki felkarolta a házaspár ügyét.

A tűz oka nem ismert, de úgy tudni, elektromos zárlat állhat a háttérben. A házaspárnak nem volt biztosítása, így egyedül nem lenne esélyük arra, hogy újra fedél lehessen a fejük fölött. Csak az emberek segítőszándékára számíthatnak, valaha ők is adakoztak – mondta a vöröskereszt munkatársa. Nem pénzt kérnek, hanem használati tárgyakat, például lavórt, de főként építési anyagokra lenne szükségük – hangsúlyozta Janzsó Mónika.

Az adományok eljuttatásában az érdi vöröskereszt segít, – a felajánlásokat megtehetik a szervezet irodájában, vagy telefonon, de e-mailben is.

Vöröskereszt Területi Szervezet Érd Körzeti Szervezete

Cím:
Alsó utca 8.
Érd
2030

Telefon: +36-70/ 933-83-06

Információ: erd@voroskereszt.hu

Tárnok is segít a házaspárnak. A településen nincs szükséglakás, de ilyen helyzetekre mindig találnak megoldást, ha lakhatást kell biztosítani – mondta kérdésünkre Tárnok polgármestere. Szolnoki Gábor közölte: az érintettek nem kértek lakást, viszont a vis maior alapból már megkapták az ilyenkor járó segélyt. Ezenkívül azt kérték segítségként, hogy az önkormányzattal ilyen esetekre kapcsolatban álló cég ingyenes építőanyagot biztosítson számukra, hogy újraépíthessék házukat.

Címkék