Városok éjjel-nappal

A természeti különlegességek után az érdi Duna-Art fotóklub tagjainak most látható fényképei dinamikusabb színhelyekre kalauzolják az érdeklődőket. A művelődési központ előtéri fotógalériájában két fotográfusnak, két különböző témában nyílt kiállítása.

Hasonló tartalmaink:

Dósa László fotói „Ahol én jártam, városok éjjel-nappal” címmel európai nagyvárosokba repítik az érdeklődőket, míg Szakács Miklós egyetlen esemény, a Spar Budapest Maraton legmegkapóbb pillanatait tárja a szemlélők elé.

Mint azt Dósa Lászlótól megtudtuk, már a digitális fényképzés megjelenése előtt is izgalmasnak találta a fotózást, de komolyabban csak 4-5 éve kezdett el fényképezni, amikor egy tükör reflexes gépet vásárolt magának. Azóta, ha van egy kis szabadideje, nyakába veszi a masinát és lencsevégre kapja mindazt, amit érdekesnek talál. Szigetszentmiklóson él, de másfél éve rátalált a Duna-Artra, s azóta nemcsak a klubtalálkozókon vesz részt, hanem a fotókirándulásokra is mindig elmegy. Mivel szerviztechnikusként még aktívan dolgozik, a fényképezéssel csak kedvtelésből foglalkozhat, de a fényképezőgépet az üzleti és turista útjaira is mindig magával viszi. Így születtek első kiállításának képei is, amelyeken többek között Koppenhága, Prága, Frankfurt, Milánó és Budapest egy-egy megkapó részletét mutatják be – mesélte lapunknak a városi fotók szerzője.

Ugyanezen a kiállításon, ám merőben más témában láthatók Szakács Miklós munkái, aki még középiskolás korában kezdett el fényképezni, majd hosszabb szünet után, az utóbbi évtizedben tért vissza ismét ehhez a műfajhoz. Kedvenc témája a sport, de bármikor kapható természetfotózásra és a régi, különleges épületek is gyakran felkeltik az érdeklődését. Mégis leginkább az embereket szereti lefényképezni, különösen valamilyen sportolás közben. Rendszeresen eljár azokra a sporteseményekre, amelyek nagy sokaságot vonzanak, mert ott mindig témabőség vár a fotográfusra. Budafokon él, de már több mint két éve csatlakozott a Duna-Art fotóklubhoz és remekül érzi magát a hasonló érdeklődésű emberek között. Különösen tanulságosak számára a közös fényképezős kirándulások és az azokat követő értékelő beszélgetések.

A mostani kiállításra a legutóbbi Spar Budapest Maratonon elkapott, legizgalmasabb mozzanatokról készült felvételeket hozta. A kettős fotókiállítás december 22-ig megtekinthető a művelődési központ nyitvatartási ideje alatt.

Érdi Újság 

Bálint Edit

Címkék