OMB tornát nyert a Delta

Érdi győzelemmel ért véget az országos gyermek bajnokság gödöllői kvalifikációs versenye szombaton. A Delta RSE Érd lánycsapata veretlenül zárta a tornát.

Hasonló tartalmaink:

 A tizenkét résztvevő együttes közül három Szerbiából érkezett. Az érdi tigrisek a Dabronc és a szerbek egyes csapatát simán, 3:0-ra győzték le. Ezután a négybe jutásért az Újpest ellen nyertek 2:0-ra. Mindezt úgy tették, hogy az első szettben csupán három(!) szerzett pontot engedélyeztek az ellenfélnek. A döntőért a házigazda Gödöllőn kellett túljutnia a Deltának, ami egy 2:0-s győzelemnek köszönhetően össze is jött. A torna végső megmérettetésén, a fináléban a Szeged felett is 2:0-s győzelmet arattak az érdi gyerekek.

„A döntőben már érződött rajtunk a fáradtság, ráadásul a szegediek centerjátéka meglepett minket, és idő kellett, mire felvettük velük a versenyt. Végül mi örülhettünk, büszke vagyok a csapat teljesítményére.” – nyilatkozta Dömötör-Mátrai Beáta vezetőedző.

A Deltához kapcsolódó hír, hogy további három versenyen vettek részt a klub játékosai, különböző korosztályokban, az elmúlt napokban. Az országos gyermek bajnokság aktuális játéknapját Egerben tartották, amelyen a Vasas ellen 2:1-re kikapott az egyesület, az Eger és a Kispest ellen viszont ugyanilyen arányban nyert. Ebben a sorozatban még nem dőlt el, hogy mely csapatok jutnak be hazánk legjobb tizennyolc egyesülete közé.

A Budapest-bajnokság soros fordulójában két mini csapat játszott a fővárosban, szombaton. A délelőtti csatározásokat követően úgy alakult, hogy egymással mérkőzött meg a két érdi gárda a bronzéremért. Ebben a versenyfutásban a Delta A bizonyult jobbnak 2:0 arányban, így harmadik lett, a Delta B pedig negyedik helyen végzett. Dömötör-Mátrai Beáta elmondta, hogy nagy örömet okozott számára, hogy ezen a tornán már a teljesen kezdőnek számító B csapat is tudott meccset nyerni.

Vasárnap Budakeszi adott otthont a regionális bajnokság soros fordulójának, amellyel a Delta RSE Érd a most vasárnapi, országos ifjúsági bajnokságra készült. A budakesziek ellen 3:0-ra a Göd ellen 3:1-re nyertek az ifik. Hétfőn ugyanez a korosztály lépett pályára egy másik felkészülési tornán, ahol az MTK és a Dunakanyar felett is 3:0-ra győzedelmeskedett. Az OIB Jászberényben rendezendő 2. fordulójában a legjobb tizenkettőbe jutás lesz a tét. Dömötör-Mátrai Beáta játékosai a hazaiak mellett a Palota RSC küzdenek majd meg.

Címkék