Felújították a Gárdonyi tornatermét

Több mint egyhónapos munkával újították fel a Gárdonyi iskola tornatermét, amit múlt hétfőn vehettek birtokba a gyerekek. A munkálatokat az Érdi Tankerület szervezte és finanszírozta.

Hasonló tartalmaink:

A korábbi nyári esőzések miatt a terem beázott: emiatt a bordásfalakat le kellett szerelni, az átázott falat pedig újravakolni. Az elszívókat, valamint a korábban meghibásodott armatúrákat is javították – ezek rendszeres karbantartása nem egyszerű, hiszen állvány kell hozzá. Most mód nyílt arra is, hogy a nagy igénybevétel miatti problémákat, sérüléseket is orvosolják; ennek keretében a szertárt és az előteret is rendbe tették – tudtuk meg Pintérné Bernyó Piroskától. Az igazgatónő elmondta: gyakori, hogy egyszerre három osztály is tornázik a teremben, ezért, hogy a zsúfoltságot csökkentsék, egy kondiszoba kialakítását tervezik.

– Szeretnék megkeresni egyesületeket, hogy tudnak-e minket támogatni használt kondigépekkel. A termet a gimnazistáinknak rendeznénk be, akik így megtanulnák e gépek helyes használatát, és azt is, hogyan lehet a különböző izomcsoportokat erősíteni – tette hozzá az igazgató.

A Gárdonyiban nyáron a szülők és egy festékgyár segítségével felfrissítették a tantermek és az aula itt-ott lekopott, megsérült festését, az önkormányzat pedig az udvaron új térköveket rakott le, és megkezdte az udvari felszínivíz-elvezetési problémák megoldását. Mint Sárközi Mártától, a tankerület igazgatójától megtudtuk, e munka folytatását a tankerület szervezi és finanszírozza – amint az időjárás engedi, elkezdődhetnek a munkálatok.

 Érdi Újság - Á. K.

Címkék