Felújítások a Riminyáki útnál

Felújítják a vízelvezető árkokat a Riminyáki út alsó részén. Dr. Bács István alpolgármester tájékoztatása szerint az érintett szakasz nagyon rossz állapotban volt amiatt, hogy a Gellért utcai patakból minden víz arra folyt, és a Béla utcából kizúduló csapadékvizet és a Postástelep egy részéről érkező esővizet is ezek az árkok fogták fel.

Hasonló tartalmaink:

Már egy hete folynak a felszíni vízelvezetési munkák a Riminyáki úton. Múlt hétfőn kezdték el a beruházást a város egyik legforgalmasabb útvonalának alsó részén. Bács István alpolgármester tájékoztatóján türelmet kért a lakóktól és a közlekedőktől is; a fejlesztést félpályás útlezárás mellett végzik.

Kiemelte, hogy nagyon rossz állapotban volt a korábban kiépített vízelvezető árok, és nagy esőzésekkor sokszor öntött el a víz ingatlanokat a környéken. Az idén már nem kezdenek hozzá a buszmegálló átépítéséhez a Baján és a Riminyáki út sarkán, majd várhatóan csak tavasszal – közölte az alpolgármester, hangsúlyozva, hogy a Riminyáki út alsó része nagyon problémás gócpont volt az elmúlt években.

Az alpolgármester kifejtette, hogy több éve az egész városra kiterjedő tervet készítettek a szakértők a felszíni vízelvezetéshez kapcsolódóan. Három területre osztották a várost: Érd keleti, nyugati és középső részét külön kezelik. Erre a beruházásra a Modern Városok programban 7,2 milliárd forintot irányoztak elő. Eddig több mint 6 milliárd érkezett meg a város számlájára. Ennek a fejlesztésnek része a Papi földeken, a Fürdő és a Csaba utcában, valamint a Tárnoki úton folyó munkák.

 

Címkék