Több mint fél tonna élelmiszerrel segítettek a vásárlók

Körülbelül 80 nehéz sorsú idős ember karácsonyát tudják szebbé tenni azok, akik a hétvégén adakoztak a Vöröskeresztnek az egyik érdi hipermarketben. Múlt pénteken és szombaton tartott adománygyűjtést az érdi Vöröskereszt a Budafoki úti boltban.

Hasonló tartalmaink:

Évek óta megszervezik az akciót, de még soha nem gyűlt össze ennyi adomány, amit érdi és környékbeli rászoruló nyugdíjasoknak juttatnak el még az ünnep előtt – tájékoztatta az ÉRD FM-et Janzsó Mónika, a szervezet területi munkatársa. Azt is mondta, hogy tapasztalataik szerint a férfiak általában adakozóbbak.

Lisztet, cukrot, rizst, konzervet és egyéb tartós élelmiszereket tettek az adakozók a Vöröskereszt kosarába, amiből 70-80 nehéz sorsú nyugdíjasnak tud segíteni a szervezet. Janzsó Mónika hozzátette, hogy bár nagyon szeretnének, de családokat nem tudnak támogatni, mert nem áll rendelkezésükre akkora kapacitás, hogy nagyobb családokat támogassanak, ezért döntöttek úgy, hogy egyedülálló időseket támogatnak, mert számukra nagyobb csomagokat tudnak összerakni.

Az adományokat a Vöröskereszt angyala viszi házhoz december 24-én.

(fotó: Nagyné Balogh Éva/Facebook Érd és környéke csoport)

 

Címkék