Meleg ebéd a téli szünetben

Nemcsak a tanévben, hanem a szünidőkben is ingyenes étkeztetésben részesülhetnek a rászoruló gyermekek. A szülők kérelmére az önkormányzat december 22-e és január 2-a között – kivéve hétvégén és az ünnepnapokon – meleg ebédet biztosít a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű és a hátrányos helyzetű gyermekeknek.

Hasonló tartalmaink:

Az ebédet a téli szünetben csak az iskoláskorú gyermekek kapják, hiszen az óvodákban és a bölcsődékben nincsen karácsonyi zárás, a kicsik ezért ugyanúgy tudnak étkezni, mint az év többi napján.

Az ingyenes étkezést minden esetben igényelni kell, nem automatikusan jár – mondta az Érd FM-nek Körmöczi Józsefné, a Polgármesteri Hivatal Humán Irodájának vezetője, aki kiemelte, hogy nagyon sokan elfelejtik igényelni az ételt, hiszen a 312 jogosultból, december 14-ig  csupán 34 gyermek részére kérték a szülők a meleg ebédet.

– A téli szünetben a Bolyai iskolában, illetve a Bem téri óvodában osztják ki a Pensio munkatársai az ételt, amelyet helyben fogyaszthatnak el, de előre csomagolva haza is vihetnek a családok – folytatta az irodavezető.

- Aki még nem igényelte az ingyenes szünidei étkezést, a Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai és Egészségügyi Csoportjánál a hétfői, illetve szerdai ügyfélfogadás idején megteheti. Lemondani az ebédet aznap 11 óráig személyesen vagy telefonon az Intézményi Gondnokságnál lehet, a 23/521-160, illetve 23/521-134 és 23/521-166-os telefonszámokon – zárta szavait Körmöczi Józsefné.

Kinek jár a szünidei ingyenes étkezés?

Az 1997. évi XXXI. törvény 21/C. szakasza szerint az önkormányzat a hátrányos helyzetű gyermekek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére ingyenesen biztosítja a déli meleg főétkezést.

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben az a gyermek részesülhet, ahol egyedülálló szülő, illetve tartós beteg gyermek esetében az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nettó 39900 forintot, két szülő esetében a nettó 37050 forintot.

Címkék