Az ÉTC a legjobb!

Már korábban, az országos bajnoki döntőn való részvétel alkalmával is gyanítható volt, hogy az Érdi Torna Club a hazai akrobatikus torna 2016-os évi összesített eredményei alapján az élbolyban végez, ám végül meg is nyerte a listát!

Hasonló tartalmaink:

Mivel az ország összes egyesülete közül a bajnoki döntőbe legtöbb egységgel az Érdi Torna Club jutott, sejteni lehetett, hogy a ranglista élmezőnyében végez a csapat, ám végül az egész éves teljesítmény alapján a klub az első helyen végzett.

Az akrobatikus tornászok magyar bajnokságára az évközi pontszerző viadalokon lehetett indulási jogot szerezni. Tavaly az érdiek hat egysége döntőzött, s mindegyik dobogón végzett. Az idei évre is hasonló mennyiségű csapatot vártak, ehhez képest tíz lett belőle, s azokból heten a dobogón zártak.

Az évben versenyző tizenegy egység közül mind felkerült a minősített versenyzők listájára, közülük öt arany-, kettő ezüst és négy bronz minősítést kapott.

Az ÉTC sportolói 2016-ban összesen 1564 ranglistapontot szereztek, mellyel a Ferencvárosi Torna Clubot és az Abony TAK együttesét szorították le az első helyről.

A sportolókat Papp Ildikó vezetőedző, szakosztályvezető, Vajda Tamás, Lakos Henriett, Cserép Péter edzők és Ferenczi Fanni segédedzők készítették fel.

Az országos listán az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesület (ÉSWS SE) tizenharmadik helyen zárt.

Fotó: Érdi Torna Club facebook 

Címkék