Gyors lebukás, majd három év börtön a lakásbetörésért

A Budaörsi Járási Ügyészség nagyobb értékű dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé, majd ítélte a két vádlottat 2 év, illetve 3 év börtönbüntetésre, társukat két és fél év fegyházbüntetésre.

Hasonló tartalmaink:

A bűnügy gyanúsítottjai, három budapesti férfi 2016. novemberében elhatározták, hogy lakásbetöréssel szereznek pénzt. Budapestről, a VIII. kerületből indultak el egyikük személygépkocsijával Budaörsre, ahol egy társasházat szemeltek ki. Ketten csavarhúzóval befeszítették a ház legfelső szintjén lévő lakás ajtaját, társuk az utcán figyelt. A lakásból 1,3 millió forint értékben készpénzt, karórákat ékszert, Ipad-et, laptopot loptak el, amit a sapkájuk és a kabátjuk alá rejtettek.

A BRFK nyomozói a férfiakat már Budapestről követték Budaörsig. Amikor a gyanúsítottak kiléptek a házból, és elindultak, a nyomozók végig mögöttük haladtak. Budapesten, a XI. kerületben leparkoló férfiakat intézkedés alá vonták. Az ellopott dolgokat megtalálták, lefoglalták, a gyanúsítottakat őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba kerültek.

A Budaörsi Járási Ügyészség nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfiakat. A Budaörsi Járásbíróság 2016. december 20-án két vádlottat 2 év, illetve 3 év börtönbüntetésre, társukat két és fél év fegyházbüntetésre ítélte – tájékoztatott dr. Gyugyi Csilla mb. főügyészségi osztályvezető ügyész.

Fotó: freeimages.com

Címkék