Légy Te is Hős!

Interaktív tréninget tartottak a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium 4 gimnazista osztályának részvételével. A programon a diákok megtapasztalhatták a mindennapi hősiesség lényegét.

Hasonló tartalmaink:

Vid Natasa iskolapszichológus elmondta, hogy az emberek 80%-a segítőkésznek mondja magát, ám ha olyan helyzet adódik, az emberek 80%-a nem segít. Félünk odamenni, talán hülyét csinálunk magunkból vagy egyszerűen azt várjuk, hogy más tegye meg az első lépést – tette hozzá az iskolapszichológus. A cél az, hogy az ilyen gondolatokat átlépjük és merjünk cselekedni – hangsúlyozta Vid Natasa.

A Légy te is hős! projekt célja a diákok egészségfejlesztése olyan szociális készségének fejlesztése révén, mint például a segítőkészség, az empátia, az együttműködő készség, továbbá a személyiség- és közösségfejlesztés – emelte ki Bakai Gyöngyi, a Hősök Tere kezdeményezés kortárssegítő-képző vezetőtrénere.

A Légy te is hős! projekt céljai összhangban vannak az iskola pedagógiai programjával és pedagógiai alapelveivel – hangsúlyozta Pintérné Bernyó Piroska. Az intézmény vezetője elmondta, hogy az egészséges életmódra és az egészség megőrzésére nevelésnek elengedhetetlen alapja az embertársaival együttműködésre képes, harmonikus személyiséggé fejlődés.

A projekt zárásaként a tanultak és megtapasztaltak alapján a diákok saját, mini-projekteket valósítanak meg, melynek során gyakorolhatják a hétköznapi hősiességet.

Címkék