Hazai siker

A magyar férfi kézilabda-válogatott sikerével zárult az ÉRD Arénában rendezett Provident Karácsony Kupa, miután a mieink Szlovákia legyőzése után Csehország legjobbjait is kilenc góllal múlták felül.

Hasonló tartalmaink:

A torna döntője eléggé egyoldalúan alakult, miután a mieink már az első percekben érvényesíteni tudták akaratukat, s hat perc elteltével már 6–1-re vezettek a csehek ellen, majd ugyan a félidő kétharmadánál egy gólra zárkóztak a vendégek, de a szünetre ismét megnyugtató, hatgólos előnyben voltak a magyarok. A fordulás után sem csillapodott a mieink lendülete, melynek köszönhetően a 44. percre kialakult a tízgólos különbség, amely szinte végig meg is maradt, s a magyar csapagt a szlovákok után a cseheket is kilenc góllal győzte le.

A bronzérmet Bahrein szerezte meg, miután a világbajnoki résztvevő ázsiai együttes szinte végig nagy előnyben játszott, de mindkét félidő hajrájában fel tudtak kapaszkodni a szlovákok, ám ez önmagában kevés volt, s Bahrein 28–26-os győzelmével a dobogó legalsó fokára állhatott.

A torna gólkirálya a szlovákok egri balszélsője, Radoslav Antl lett, aki a bronzmeccsen tizenháromszor volt eredményes, s összesen 15 gólt szerzett. A legjobb kapus és a legjobb játékos viszont a házigazdától került ki, Mikler Roland és Bánhidi Bence érdemelték ki az egyéni elismeréseket.

Provident Karácsony Kupa, ÉRD ARÉNA, döntő:
MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 34–25 (17–11)
ÉRD Aréna, 2000 néző.
Gólszerzők: Lékai 5, Császár, Dzsamali, 4-4, Nagy L., Ligetvári, Ancsin, Bánhidi, 3-3, Szöllősi Sz., Bodó, Gulyás 2-2, Juhász 1, Iváncsik G., Harsányi 1-1, ill. Becvár 6, Sobol, Motl, Linhart 4-4, Jenicek, Skvaríl, Petrvsky 2-2, Vanco 1.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3

Bronzmérkőzés:
BAHREIN-SZLOVÁKIA 28-26 (11-10)
Gsz.:
Abbas, H. Ali 6-6, Abdulqader 5, Habib 3, A. Abdulla, M. Abdulla 2-2, Bilal 1, A. Merza, Mohamed, Shebab 1-1, ill. Antl 13, J. Mikita 5, Urban 3, Petro 2, Dudás, Duris, Volentics 1-1.
Kiállítások: 12, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 8/6, ill. 8/7.

Címkék